Sırt Üstü Uyumak Sağlığınız İçin Neden İyidir?

Günümüzde, rahat bir uyku uyumak bir lüks haline geldi. Gece boyunca rahatça uyumak, bazıları için uzak bir rüya gibi görünüyor. Bu durum, kalıcı koyu halkalara, unutkanlığa ve şiddetli ruh hali değişimlerine yol açabilir.

Haber Merkezi / Uzun zamandır huzurlu bir uykunun tadını çıkaramayanlardansanız, sizin için uyku sıkıntılarınızı giderebilecek basit bir önerimiz var. Bu gece sırt üstü uyumaya çalışın.

Sırt üstü uyumak nasıl yardımcı olur?

Hepimizin tercih ettiği bir uyku pozisyonu vardır. Bazıları yan tarafına, bazıları sırt üstü veya karnı üzerine uyumayı tercih eder.

Hangi pozisyonda rahat ederseniz o pozisyonda uyuyabilirsin ama uykusuzluk çekiyorsan sırt üstü yatmak daha iyi bir seçenek olabilir. Sırt üstü uykunun sağlığa birçok faydası vardır ve en önemlisi sağlıklı bir uykudur.

Sırt üstü uyumanın önemli faydaları;

  • Omurganızın hizalanmasına yardımcı olur
  • Kaslarınızdaki gerginliği azaltır
  • Göğsünüzdeki baskıyı hafifletir
  • Sinüslerinizdeki birikimi azaltır

Sırt üstü uyumanın diğer faydaları;

Vücudunuzu sırt üstü uykuya alıştırmak başlangıçta zor olabilir, ancak zamanla alışırsınız. Uykuya daldıktan sonra yanlarınıza dönerseniz sorun değil. Genel olarak, tüm uyku pozisyonları sağlıklıdır (karın üstü uyumak hariç).

Sırt üstü uyumanın diğer uyuma şekillerinden daha büyük faydaları vardır;

Asit geri akışını azaltır: Sırt üstü uyumak yiyeceklerin daha iyi sindirilmesini sağlayabilir. Yemek borunuzun midenizin üzerinde olması için başınızı yeterince kaldırdığınızdan emin olun.

Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır: Bazı araştırmalar, sırt üstü uyumanın yüzünüzde ince oluşma şansını azaltabileceğini öne sürüyor. Yüzünüz yastığa çarparak uyuduğunuzda kırışıklık oluşma riski daha yüksektir.

Daha az şiş gözler: Sırt üstü uyumak, gözlerinizin altında çok fazla kan birikmesini de önler. Sonuç olarak, uyandığınızda gözleriniz daha az şişmiş görünür.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir