Sıfır Otomobil Fiyatlarına Zam!

İktidar ekonomiye dair pembe tablolar çizerken, piyasalardaki gelişmeler iktidarın açıkladığı ekonomik tabloyu yalanlıyor. Sıfır otomobil fiyatlarına döviz kurlarındaki artışla birlikte güncellemeye gidildi.

Bütün temel tüketim ve ihtiyaç maddelerine tepeden tırnağa zam gelmeye devam ederken, ekim ayı ile birlikte otomobil sektörünün dev markaları güncellemelere başladı.

3 Ekim 2022 Pazartesi günü itibariyle Toyota Corolla, Honda Civic, Honda City, VW Caddy, Kia Stonic, Opel Mokka, Dacia Sandero ve Dacia Duster modelleri çeşitli oranlarda zamlandı.

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci, fiyat listesi güncellenen otomobil modelleri ve zam oranlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bu zamlarla birlikte; Toyota Corolla fiyatı 572.250 TL, Honda Civic fiyatı 771.800 TL, Opel Mokka fiyatı 794.900 TL, Dacia Sandero fiyatı 479.000 TL, Dacia Duster fiyatı 517.000 TL’den başlıyor.

Emre Özpeynirci’nin paylaşımı şöyle: 

“Bugün itibarıyla zamlanan modeller; Toyota Corolla  yüzde 4, Honda Civic, CR-V, HR-V, Jazz, Accord yüzde 3, Honda City yüzde 1, VW Caddy yüzde 2,5, Kia Stonic yüzde 3,4-3,6, Opel Mokka yüzde 2,3, Dacia Sandero yüzde 0,6-0,7, Dacia Duster yüzde 1,2. Citroen, Hyundai ve Mitsubishi fiyatları ise güncelleniyor.”

Emre Özpeynirci paylaşımının devamında şunları yazdı:

“Biliyor muydunuz; Türkiye’de en ucuz otomobil (i10) 60 aylık asgari ücretle, ABD’de en ucuz otomobil (Spark) 12 aylık asgari ücretle, Fransa’da en ucuz otomobil (Sandero) 8 aylık asgari ücretle, İngiltere’de en ucuz otomobil (Spring) 6 aylık asgari ücretle alınıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir