Seyahat etmek düşükle sonuçlanabilir mi? İşte almanız gereken önlemler

Seyahat etmek bazen yorucu olabilir ve çoğu kadın hamilelik sırasında uzun mesafelere seyahat etmekten kaçınır. Bebeğin güvenliği, hamile anne için seyahat ederken sürekli bir endişe kaynağı durumuna gelir. Hamilelik sırasında seyahat doktorunuz aksini söylemediği sürece kesinlikle güvenlidir.

Haber Merkezi / Karmaşık bir hamilelik riskli olabilir. Ancak anne adaylarının seyahat etmeyi planlamadan önce birkaç şeyi akıllarında tutmaları gerekir.

  • Gebelik rahim içinde güvenlidir
  • Progesteron hormonu gebeliği rahim içinde güvende tutar ve rahim ağzını sıkılaştırır
  • Basit sarsıntılar, merdiven çıkmak, seyahat etmek, araba kullanmak ve egzersiz yapmak düşüğe neden olamaz.

Erken gebelikte düşüklerin arkasındaki nedenler;

  • Hormonal yetersizlik
  • Kromozomal anormallik
  • Enfeksiyonlar
  • Embriyonik gebelik
  • Karına doğrudan darbe veya travma veya kaza
  • Bazı durumlarda servikal yetersizlik (rahim ağzı zayıftır). Bu, ikinci trimesterde bile düşüğe neden olabilir. Bu tür komplikasyonlarınız varsa, rahim ağzı dikişine ve yatak istirahatine ihtiyacınız olabilir. İdrar ve vajinal enfeksiyon, gebeliğin erken döneminde de kanamaya neden olabilir ve zamanında tedavi edilmezse düşüğe yol açabilir.

Hamilelik sırasında güvenli bir şekilde seyahat etmenin ipuçları;

Mutlaka doktorunuza danışın; Herhangi bir seyahat planı yapmadan önce, hamile bir anne kendisine en iyi tavsiyeyi verebilecek ve herhangi bir tıbbi önlem alması gerekip gerekmediğini söyleyebilecek kişi doktorudur.

Hafif ve sağlıklı bir yemek yemeye özen gösterin; yemek mide bulantısı, kusma ve rahatsızlık riskini azaltır.

Bir seyahat seti hazırlayın; hamilelik evraklarınızı, doktor reçetenizi, ilaçlarınızı, sağlıklı atıştırmalıklarınızı ve diğer araç gereçleri yanınızda bulundurun.

Susuz kalmamaya özen gösterin; su şişenizi yanınızda taşıyın veya sadece dışarıdan şişelenmiş su için. Yolculuk boyunca su içmeyi unutmayın.

Rahat kıyafetler giyin; hafif ve rahat bir şeyler giyin. Rahatça oturabileceğiniz ve hareket edebileceğiniz kıyafetleri seçin.

Hijyen; Umumi tuvaletleri ve tuvaletleri kullanmadan önce uygun hijyeni sağlayın. Seyahat ederken el dezenfektanı ve dezenfektan spreyler taşıyın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir