Serenay Sarıkaya Sosyal Medyanın Ateşini Yükseltti

Oyunculuktaki başarısının yanı sıra özel hayatıyla da sık sık gündeme gelen ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, sosyal medyadan yaptığı son paylaşımları ile takipçilerini adeta büyüledi.

Haber Merkezi / Siyah renkli bikinisi, pembe bandanası ve güneş gözlüğü ile objektif karşısına geçen Sarıkaya, paylaşımlarına, “Çek kardeşim… Elini ver bana… Gel kardeşim… Neşe getirdim sana… Al kardeşim… Ye, iç, gül, oyna…” notu düştü.

Serenay Sarıkaya’nın paylaştığı fotoğraflar kısa sürede takipçileri tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.

1 Temmuz 1992 yılında Ankara’da dünyaya gelen Serenay Sarıkaya, dizi ve sinema oyuncusu aynı zamanda modeldir. 15 yaşındayken Çek Cumhuriyeti’nde katıldığı bir güzellik yarışmasında jüri özel ödülünü aldı.

Aynı yıllarda Plajda adlı bir sinema filminde rol alarak oyunculuğa adım attı. İlk oyunculuk deneyimini Şaşkın (2006) filmiyle kazanan Sarıkaya, sonrasında Plajda (2008) filminde rol aldı.

İlk kez Sinan Çetin’in Peri Masalı (2008) dizisinde yer alarak dizi oyunculuğuna başladı ve yine aynı yıl Sinan Çetin tarafından hazırlanan Limon Ağacı (2008) dizisinde ilk başrolünü üstlendi. Dizinin sona ermesinin ardından Adanalı (2008-2010) dizisinde rol almaya başladı.

2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç’in ardından ikinci oldu ve Türkiye’yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı.

Ardından Lale Devri (2010-2013) ve Medcezir (2013-2015) dizilerinin başrolünde yer alarak popüleritesini arttırdı. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminde seslendirme yapan Sarıkaya Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde de rol aldı.

Dizi ve sinema filmlerinde oynamasının yanı sıra Sarıkaya, reklam filmlerinde de yer aldı ve bazı önemli markalarında reklam yüzü oldu.

2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçildi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir