Seramidlerin Beş Etkileyici Güzellik Faydası

Tüketicilerin, artan farkındalık sayesinde, cilt bakım ürünlerindeki bileşenler konusunda daha dikkatli hale geldiği bir sır değil. Oldukça uzun bir süredir var olan, ancak son zamanlarda ilgi odağı haline gelen bir bileşen de seramidlerdir. Seramidler cildi hasarlardan korumaya, nemin tutulmasını sağlamaya kadar, tüm cilt tipleri, özellikle kuru ciltler için bir kurtarıcıdır.

Haber Merkezi / Bilimsel olarak ifade edersek, seramidler cildin en üst katmanlarında bulunan yağlardır ve cildin bileşiminin yüzde 50’sinden fazlasını oluştururlar. Bu nedenle aranan bir cilt bakım bileşeni olmaları şaşırtıcı değildir. İşte seramidlerin etkileyici beş güzellik faydası…

Nemi hapseder;

Seramidler inanılmaz nemlendiricilerdir! Diğer moleküllerle bağlantı kuran ve hücresel fonksiyonları destekleyen uzun zincirli yağ asitlerinden oluşurlar. Geçirgenliği önleyen ve nemi cildinize hapseden koruyucu bir cilt bariyeri oluştururlar. 

Yaşlanma belirtilerini azaltır;

Daha önce de belirtildiği gibi, seramidler cilt bariyeri fonksiyonunu geliştirir ve cildin lipid bariyerinin güçlenmesine yardımcı olur. Bileşik, cilt bariyerini güçlendirerek yaşlanma belirtilerini azaltır ve cildin parlak, genç ve ışıltılı görünmesini sağlar.

Akneyi önler;

Seramidlerin sadece kuru ciltler için işe yaradığını, pul pul dökülmesini ve yaşlanma belirtilerini azalttığını düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Seramidler bakterilerin cildinize girmesini önleyen bariyeri onarır ve eski haline getirir. Bakteri olmaması sivilce olmadığı anlamına gelir.

Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir;

Artan hidrasyon ve daha iyi bir cilt bariyeri, gözle görülür şekilde daha az çizgi ve kırışıklığa sahip ve dehidrasyon olmadan daha dolgun, daha pürüzsüz, daha sıkı bir cilt anlamına gelir. Bunun nedeni, seramid kullanmanın cildinizdeki kayıp yağları geri kazandırması ve genel görünümü iyileştirmesidir.

İltihabı yatıştırır;

Cildin bariyeri tehlikeye girerse, cilt kurur ve susuz kalır. Sadece düzenli kuruluktan da bahsetmiyoruz; iltihap, kaşıntı, pul pulluk ve hatta egzama, sedef hastalığı veya rozasea gibi durumlardan bahsediyoruz. Bunun olmasını önlemek için seramid kullanın! Kelimenin tam anlamıyla, kahraman bileşeninin düzeltemeyeceği hiçbir şey yoktur…

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir