Samsun: Galeriç Subasar Ormanları

Galeriç Subasar Ormanları; Samsun’un 19 Mayıs İlçesi, Yörükler Beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Kızılırmak Deltasında bulunan Galeriç Ormanı, Ülkemizdeki nadir subasar ormanlardan birisidir. Biyolojik çeşitlilik bakımından oldukça zengin olan ormanda 35 ötücü kuş türü kuluçkaya yatmaktadır.

Kızılırmak Deltası barındırdığı kuş varlığı açısından çok büyük öneme sahiptir. Bu anlamda deltanın varlığı ülkemize uluslararası platformda prestij sağlayacağı gibi, doğa turizmi,çevre eğitimi, bilimsel araştırma vb. gibi konularda çok büyük bir potansiyeli oluşturmaktadır.

Subasar Ormanları, ilkbaharda tabanı tamamen su ile kaplanan yaprak döker ormanlardır. Bu tip ormanlar günümüzde parçalanmış olmasına rağmen Yörükler Beldesi kuzeyinde kalan “Galeriç Subasar Ormanları” nın büyük bir kısmının sular altında kalması ve suyun üzerinde oluşan uçsuz bucaksız  papatya tarlaları herkesin mutlaka görmesi gereken fantastik bir görünüm oluşturmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir