Sağlıklı Kilo Nasıl Alınır?

Birçoğumuz nasıl kilo verilir diye kaygılanırken, nasıl kilo alınır diye kafa yoran insanlar da var. Zayıf insanlar için hızlı kilo almak için yağlı yiyecekler yemeye başlamak çok kolaydır, ancak bu sağlıksız ve tehlikeli bir yoldur. 

Haber Merkezi / Uzmanlar, aynı şeyi elde etmek için dengeli bir diyet izlemesi gerektiğini öneriyorlar. İşte, sağlıklı kilo almanızı sağlayabilecek birkaç ipucu;

1. Sık sık yiyin; Sağlıklı kilo almanın ilk adımlarından biri her üç saatte bir yemek yemektir. Çok uzun süre yemek yemezseniz, metabolik olarak yavaşlamaya başlarsınız, birkaç saatte bir yemek yediğinizde, daha fazla kalori alırsınız ve vücudunuzun yağsız vücut kütlesini kaybetmesini önlersiniz

2. Çeşitliliğe gidin; Her öğün ve ara öğünde en az üç farklı besin tüketin. Muhtemelen bir protein, nişasta ve bir meyve ya da sebze yiyorsunuzdur. Ancak atıştırmalıkları yerken de en az üç farklı besin aldığınızdan emin olun.

3. Yüksek kalorili yiyecekleri seçin; Yüksek kalorili yiyecekleri düşündüğümüzde, yağ düşünürüz. Yağ, aynı miktarda protein veya karbonhidrattan iki kat daha fazla kaloriye sahiptir. Ancak esas olarak bitkisel yağlar, kabuklu yemişler, tohumlar, zeytinler ve avokadolarda bulunan doymamış, kalp-sağlığı için iyi olan yağları tercih edin. Doymuş yağlardan kaçının. Kalori açısından zengin, kilo aldıran yiyecekler için iyi seçenekler arasında fındık, tohum, fıstık ezmesi ve badem ezmesi gibi fındık ezmesi de bulunur.

4. Bol sıvı tüketin; 100 meyve suları ve smoothieler içmek vitamin ve minerallerle birlikte kalori sağlayabilir. Yüzde 1 ila yüzde 2 süt veya az yağlı yoğurt, çilek veya muz ve fıstık ezmesi ile bir smoothie yapın. Kalorileri ve protein içeriğini artırmak için bir veya iki yemek kaşığı protein tozu veya sade peynir altı suyu tozu ekleyebilirsiniz.

5. Yatmadan önce yemek yiyin; Sağlıklı bir atıştırmalık veya geç akşam yemeği yiyin. Gece vücudumuz gerçekten aktiftir. Hücrelerimiz yenileniyor, onarılıyor ve iyileşiyor. Yatmadan önce bir şeyler atıştırarak vücudunuzun gün içinde aldığınız kaloriyi çekmesine izin vermiş olursunuz.

6. Yeterince uyuyun; Vücudunuzun, yiyecekleri yağa dönüştürmek yerine kas inşaa etmesi ve sağlıklı bir şekilde depolaması için zamana sahip olması gerekiyor.

7. Aktif olun; Aktif olmak, sağlıklı kilo alımını sağlamaya yardımcı olan kas dokusunu oluşturur. Haftada en az iki ila üç gün direnç antrenmanı yapmalısınız. Her kas grubu için en az bir ila iki kuvvet antrenmanı yaptığınızdan emin olun.  Koşma, bisiklete binme veya yüzme gibi kardiyovasküler egzersizleri ihmal etmeyin çünkü kalp de çalıştırılması gereken bir kastı.

8. Protein delisi olun; Vücut ağırlığının kilogramı başına 1.5 gram protein yemelisiniz. Her öğünde bir çeşit protein aldığınızdan emin olun. Kilo almanıza yardımcı olacak sağlıklı, protein açısından zengin yiyecekler arasında az yağlı süt ürünleri, yağsız etler ve kuruyemişler veya tohumlar bulunur.

9. Karbonhidratlara evet deyin; Karbonhidratlar, kilo alımına yardımcı olabilecek başka bir besin grubudur. Kas kütlesi oluşturmak istiyorsanız, ekstra proteini kullanmak için yeterince nişasta veya karbonhidrat yemelisiniz. Nişastalar veya karbonhidratlar kaslarda depolanır ve vücut dokusu oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlarlar. Kas inşa etmek istiyorsanız, süreci beslemek için yeterli karbonhidrata ihtiyacınız var.

10. Bir yemek günlüğü tutun; Bu strateji, kilo almaya çalışırken gerçekten yardımcı olabilir. Kilo alması gereken insanlar genellikle ne kadar kalori aldıklarını fark etmezler. Neyi ve ne sıklıkta içtiğinizi ve yediğinizi takip edin. Kilo almadıysanız, daha fazla yiyecek veya sıvıyı nereye sığdıracağınızı bulmak için yiyecek günlüğünüzü kullanabilirsiniz.

Kilo almak zor olabilir. Yağ yerine yağsız kas kütlesi oluşturmaya odaklanırsanız, sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir