Saç Kremleri Hakkında Kimsenin Size Söylemediği 5 Şey

Saç bakımı söz konusu olduğunda bir makine gibi çalışır, saçlarımızı şampuanlarız ve durularız hepsi bu kadar. Bu mekanik saç bakımı rutinine o kadar alışmışız ki kendimize sormayı unutuyoruz; eksik bir şey var mı? 

Haber Merkezi / Saç kremi, insanların ya sevdiği ya da nefret ettiği ürünlerden biridir, ancak fikirleri ne olursa olsun saç kremini kullanmayı bırakamazlar. Bununla birlikte, saç kremleri hakkında kimsenin size söylemediği birkaç şey var. Ne olduklarını bilmek ister misin? Öğrenmek için okumaya devam edin…

1. Ne kadar süre uygulamanız gerekiyor?

Saç kremi söz konusu olduğunda, hepimiz onu saça iyice uygulamamız gerektiğini biliriz… Peki tam olarak ne kadar? İşte cevabı… Saç kremini, durulamadan hemen önce sadece 2-3 dakika uygulamanız gerekiyor. Bu zaman, saçınızı aşırı yağlı hale gelmesini önleyecek ve saç kremi içerisinde yer alan tüm minareleri almasını sağlayacaktır.

2. Aynı saç kremi herkeste işe yaramaz

Tıpkı cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi, saç kremi söz konusu olduğunda da herkese uyan tek ürün yoktur. Tüm saç tipleri farklı tipte saç kremleri gerektirir, ancak iyi haber şu ki: Size uygun olanı bulmak için bilmeniz gereken tek şey saçınızın dokusu.

3. Boyalı saçlar ekstra TLC’ye ihtiyaç duyar

Boyalı saçlarınız varsa hemen hemen her türlü saç kremi kullanabileceğinizi bir an bile düşünmeyin. Boyalı saçlar ekstra TLC’ye ihtiyaç duyar.

4. Saç bakım ürünlerinize sadık kalın

Saçınız yapısına uygun bir saç kremine alıştığında saç kremi istenen etkiyi bırakacaktır. Saç bakım ürünlerinize sadık kalın ve saç kreminize güvenin!

5. Saç köklerinizin saç kremine ihtiyacı yok

Saç kremi saç köklerin için yapılmamıştır. Saç kremini saç köklerine kadar uygularsanız saçınızı yağlı hale getirebilir, bunu istemeyiz, değil mi?

Saç derisi kendini beslemek için doğal yağlar üretirken, saçınızın uçları nemsiz kalır ve kuru görünür. Saç kremini saçlarınızın ortasından uçlarına kadar uygulamak, daha çok uçlara odaklanmak saçlarınızın nemli kalmasını sağlayacaktır. Amaç bu değil mi?

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir