Saadet Partisi’nden Merkez Bankası Videosu: Game Over

Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı, sosyal medya üzerinden “Kırmızı ışık, yeşil ışık… Economy Game, ilk oyunuyla karşınızda” ifadeleriyle paylaştığı video ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararını eleştirdi.

Haber Merkezi / Netflix dizisi Squid Game göndermeli videoda, görevden alınan Merkez Bankası başkanları Murat Çetinkaya, Murat Uysal, Naci Ağbal ve yeni Başkan Şahap Kavcıoğlu ile görevinden istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları ve dolar/TL kurunun yükselişi eş zamanlı olarak yer aldı. Videonun sonunda ise doların son geldiği 9.49 kuru ve ‘Game Over’ ifadelerine yer verildi.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), gün içerisinde faiz kararını açıklamıştı. MB, politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya indirmesiyle, yükselişe geçen Dolar ve Euro kuru, rekor kırmıştı. MB, enflasyonun yüzde 20’ye yaklaşmasına rağmen 23 Eylül’de 100 baz puan faiz indirmişti.

Dolar/TL’de bugün görülen yeni zirveyle, 5 Eylül 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı onayıyla açıklanan Hazine ve Maliye Bakanlığı imzalı Orta Vadeli Program’da (OVP) 2022 yılı için öngörülen ortalama 9,27’lik beklenti de şimdiden aşılmış oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir