Rusya’da Askeri Eğitim Alanında Silahlı Saldırı: 11 Ölü 15 Yaralı

Rusya’nın güneybatısında Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde yer alan askeri bir eğitim alanında düzenlenen silahlı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı. 

Belgorod’daki yetkililer daha önce defalarca Ukrayna’yı elektrik hatları, akaryakıt ve mühimmat depoları dahil kentteki hedeflere saldırmakla suçlamıştı. Ukrayna saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

Rusya’da askeri bir eğitim alanında silahlı saldırı düzenlendi. İki saldırgan, Ukrayna’da savaşmak isteyen bir gönüllü grubuna ateş açtı. RIA haber ajansı, olayda ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğünü, 15’inin yaralandığını bildirdi.

RIA, Rusya Savunma Bakanlığı’na dayandırdığı haberinde, ülkenin güneybatısında Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde düzenlenen saldırının ardından iki saldırganın vurularak öldürüldüğünü belirtti.

Haberde, saldırganların eski bir Sovyet cumhuriyetinin vatandaşı oldukları bilgisi yer aldı ancak daha fazla ayrıntı verilmedi.

RIA’nın atıf yaptığı Savunma Bakanlığı’nın bir açıklamasında, “Ukrayna’ya karşı özel askeri operasyona katılma arzusunu gönüllü olarak ifade eden kişilerle atış eğitimi sırasında, teröristler birimin personeline küçük silahlarla ateş açtı” denildi.

Açıklamada, “Olayda 11 kişi öldü. Farklı derecelerde yaralanan 15 kişi de bir tıbbi tesise kaldırıldı” ifadesi kullanıldı.

RIA, saldırının nerede olduğunu söylemedi. Belgorod’daki yetkililer daha önce defalarca Ukrayna’yı elektrik hatları, akaryakıt ve mühimmat depoları dahil kentteki hedeflere saldırmakla suçlamıştı. Ukrayna saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

Rusya güvenlik güçleri önüne geleni askere alıyor

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna savaşı nedeniyle seferberlik ilan etmesinin ardından polis ve askeri inzibat, başkent Moskova başta olmak üzere büyük şehirlerde devriyeleri sıklaştırarak yetişkin erkekleri zorla askere alma merkezlerine götürmeye başladı.

Moskova ve St. Petersburg’da yoğunlaşan askere alma kampanyası kapsamında, alışveriş merkezleri ve metro istasyonlarından aralarında sokak müzisyenlerinin, evsizlerin ve emeklilerin olduğu çok sayıda erkek silah altına alınmak üzere araçlara bindirildi.

Şimdiye kadar Ukrayna savaşı için ağırlıklı olarak kırsal bölgelerde yaşayan Ruslar ile Kafkasya ve Orta Asya etnik kökenliler askere alınıyordu. Kentlerde yoğunlaşan zorla askere alma faaliyetleri, Putin’in partisi içinde bile tepki çekti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir