Rize: Marbudam (İncesu) Yaylası

Marbudam (İncesu) Yaylası; Rize’nin Çayeli İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Çayeli – Kaptanpaşa – Çataldere yolundan devam ederek Marbudam yaylasına ulaşılır. İncesu’dan 3 km kadar devam edilirse Marbudam Yaylası’na varılır.

Senoz Vadisi’nin en büyük yaylalarından biri olan İncesu aslında köy statüsünde bir yerleşim. 2063 metre yükseklikteki yayla, Çayeli ilçe merkezine 38 kilometre mesafede yer alıyor.

Aynı isimli dere yatağına bakan bir yamaca kurulan yerleşimin 3 kilometre uzağında bir üst mezrası yer alıyor. İncesu Yaylası’nın en önemli özelliği çeşmesi ve camisi.

Taş döşeli kemer köprü formundaki çeşmeyi ve ahşap kapısı ile kabartmalı tavanı dikkat çekici ayrıntılarla bezeli olan camiyi mutlaka görmelisiniz. Açık bir havada İncesu’dan Çağırankaya’ya giden eski patikada sıkı bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Yaylaya gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekmektedir. Hayvancılıkla uğraşan yöre halkı, oldukça sıcak ve samimidir. Size her türlü yardımda bulunacağından şüpheniz olmasın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir