Rize: Çaymakçur (Ceymakçur) Yaylası

Çaymakçur (Ceymakçur) Yaylası; Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Ayder Yaylasını geçtikten sonra Galler Düzü Mevkii’nden devam edilerek bu yaylaya ulaşılabilir. 

Temmuz başı ile Eylül sonu arasında kullanılan yaylada 20-25 konut bulunmakta ancak bunlardan sadece 8-10 adedi kullanıma açılmaktadır ve bu nedenle nüfus 20 civarında kalmaktadır. Tamamı taş kaide üzerine kurulmuş ahşap evlerden oluşmaktadır.

Yukarı Çeymakçur Yaylası; Ayder Yaylası’ndan 13 km. olup Galer Düzü’nden sola doğru giden yoldan çıkılıyor. Konaklama ve lokanta bulunmamaktadır. Aşağı Çeymakcur’un 2.5 km. güneydoğusunda 2250 m. rakımda aynı vadi içerisinde kurulmuş bir yayladır. İki mahalleden oluşmuştur. Aşağı Çeymakcur’a kadar gelen araç yoluna 2.5 km. İlçe merkezine ise 28 km. mesafededir. Aşağı Çeymakcur ile Yukarı Çeymakcur taşlardan yapılmış tarihi bir patika ile birbirine bağlanmaktadır.

Aşağı Çeymakçur Yaylası; Ayder Yaylası’ndan 10 km. olup Galer Düzü’nden sola doğru giden yoldan çıkılıyor. Konaklama ve lokanta bulunmamaktadır. Milli park sınırları içerisinde olan Aşağı Çeymakcur Yaylası, milli parkın kuzeydoğu sınırını oluşturan Palakcur Yaylası’nın hemen önündeki buzul vadisi tabanında 2050 m. rakımda kurulmuştur ve 3 mahalleden oluşmaktadır. Çamlıhemşin İlçesine 25.5 km uzaklıktadır.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir