Renk terapisi nedir, gerçekten işe yarıyor mu?

Renkleri kullanarak rahatsızlıkları tedavi etme yöntemi olan Renk Terapisi, vücudun belirli bir bölgesine uygun bir renk yansıtılarak yapılır. Zihninize ve vücudunuza denge ve sağlık getiren, invazif olmayan ve bütünsel bir tedavi olan Renk Terapisi, sınıfındaki rengin titreşimleri ruh halinizi ve genel sağlığınızı iyileştirir.

Haber Merkezi / Renkleri kullanarak rahatsızlıkları tedavi etme yöntemi olan Renk Terapisi, vücudun belirli bir bölgesine uygun bir renk yansıtılarak yapılır. Ayrıca, belirli bir renge bakılarak da yapılabilir. Ancak bu yöntem, gözlerin yorulmaması için azami özen gösterilerek yapılmalıdır.

Renk terapisi tamamlayıcı bir terapidir ve tıbbi bakıma alternatif bir teraapi yöntemi değildir. Terapinin sonuçları kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Renk terapisi ne işe yarar?

Renk terapisi, zihninize ve vücudunuza denge ve sağlık getiren, invazif olmayan ve bütünsel bir tedavidir. Renk terapisi sınıfındaki rengin titreşimleri ruh halinizi ve genel sağlığınızı iyileştirir.

Renkler, dalga boylarının titreşirken retinamıza çarpan yansıyan ışıklardan oluşur. Beynimiz, nihayetinde renk algımızı fiziksel ve duyusal bir deneyim olarak gören bu dalga boylarını yorumlar.

Renk terapisi, renklerin beynimizde vücudumuzdaki hormonal ve biyokimyasal süreçleri uyaran elektriksel bir dürtü oluşturduğu fikrine dayanır. Bu süreçler bizi ya canlandırır ya da sakinleştirir.

Renk terapisine nasıl başlanır

Renk terapisi seanslarında gökkuşağındaki renkler kadar renk vardır. Renk terapisi seansınıza başladığınızda, terapistiniz size tüm renklerin bir analizini verecek ve size bu renklerin gelişebileceğini düşündüğünüz yaşam yönlerini soracaktır.

Farklı renkler farklı rahatsızlıkları tedavi eder

Renk terapisi seansınızda kullanılan renk tonları, düzeltmeye çalıştığınız rahatsızlığın türüne bağlı olarak değişecektir. Örneğin, mavi veya mor ışıklar iltihap önleyici ve sakinleştiricidir. Yeşil renk arınmaya ve temizlemeye yardımcı olur, beyaz ve sarı renkli ışık ise lenfatik sistemi uyarır. Kırmızı ışık canlandırıcıdır, ancak zaten gerginseniz gerginliğe neden olabilir.

Çakralar, bedenlerimizdeki ruhsal güç ve enerjinin merkezleri olarak kabul edilir. Yedi çakra vardır ve farklı renkler farklı bir çakrayı temsil eder:

– Kırmızı renk: Omurganın tabanında bulunan kök çakra kırmızı renkle temsil edilir. Çakranın Dünya ile olan bağlantımızla ilgisi vardır

– Turuncu rengi: Göbeğin 5 ile 7,5 cm. aşağısında bulunan Sakral Çakra turuncu renkle temsil edilir. Bu çakranın üreme, böbrekler, böbreküstü bezleri ve zevkle ilişkili olduğu söyleniyor.

– Sarı renk: Bu çakra karaciğer, pankreas, sindirim sistemi, safra kesesi, güçlendirme ve esenlik ile ilişkilidir. Çakra göbek ve göğüs kemiği arasında yer alır.

– Yeşil renk: Renk, Kalp Çakrasını temsil eder. Kalp, akciğerler ve bağışıklık sistemi, enerji, sinir sistemi, zihinsel odaklanma, şefkat ve güçlendirme ile ilişkilidir.

– Mavi renk: Çakra, tiroid ve metabolizma ile ilişkilidir ve aynı zamanda huzurlu bir ifade ile ilişkilidir.

– Çivit rengi: Üçüncü göz çakrası kaşların arasında yer alır. Hipofiz bezi ve epifiz bezi ile ilişkilidir. Uyku döngümüzü, netliğimizi, bilgeliğimizi, öz saygımızı ve sezgimizi etkiler.

– Menekşe rengi: Taç Çakra ile ilişkilidir ve başın tepesinde bulunur. Netlik, rüyalar, maneviyat, uyku döngüleri, rüyalar, epifiz bezi ve ışık duyarlılığı ile ilişkilidir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir