Rusya’da Okula Silahlı Saldırı: 7’si Çocuk 13 Ölü, 21 Yaralı

Rusya’nın Udmurtiya Cumhuriyeti’nin başkenti İzhevsk’te bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 7’si çocuk 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 21 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yetkililer, saldırganın kimliğinin tespit edildiğini duyurdu.

Haber Merkezi / İlk yardım ve polis ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Okul binasındaki çocuklar, öğretmen ve diğer çalışanlar tahliye edildi.

Rusya’nın orta bölgelerinde, 650 bin kişinin yaşadığı İzhevsk’de saldırının yaşandığı okul, resmi binaların bulunduğu kent merkezine yakın bir noktada.

Saldırganın kimliği tespit edildi

Saldırganın kimliğinin belirlendiğini duyuran Rusya Soruşturma Komitesi, okul baskınını düzenleyen kişinin ismini Artyom Kazantsev olarak açıkladı.

Yetkililer, saldırganın 1988 doğumlu olduğunu ve kendisinin de saldırı düzenlediği okuldan mezun olduğunu belirtti. Rus soruşturmacılar ayrıca, baskını gerçekleştirdiği sırasında, üstünde Nazi simgesi gamalı haç bulunan bir tişört giydiği belirlenen saldırganın neo-Nazi ideolojisiyle ilişkisinin araştırılmakta olduğunu kaydetti.

Udmurtiya Lideri Aleksandr Breçelov, “88 numaralı okulda ölenler için bugünden 29 Eylül’e kadar Udmurtiya Cumhuriyeti’nde yas ilan edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Breçalov ayrıca, okul baskını sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri için oluşturulan psikolojik destek hattının numaralarını paylaştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir