Prostat hakkında bilmek istediğiniz her şey?

İdrarı vücuttan dışarı taşıyan tüp olan üretra başlangıcında yer alan prostat, yaklaşık küçük bir kivi veya iri bir ceviz büyüklüğündedir. Normal bir prostat 20 ila 30 gram ağırlığındayken, genişlemiş bir prostat 100 grama kadar çıkabilir.

Ekzokrin sistemin bir parçası olarak sınıflandırılır. Bu sistem vücudun dış fonksiyonları için sıvı salgılar. Prostat, meninin yaklaşık yüzde 20 ila 30’unu oluşturan süt benzeri bir madde salgılar. Ayrıca boşalma sırasında meniyi çıkarmaya yardımcı olan kaslara sahiptir.

Prostat, prostatit, iyi huylu prostat hiperplazisi ve kanser dahil bir dizi rahatsızlıktan etkilenebilir. Tüm bu bozukluklar, prostatın iltihaplanmasıyla karakterize edilir, bu nedenle, bu bozukluklardan birinden şüpheleniliyorsa, bir doktor manuel bir rektal prostat muayenesi planlayacaktır.

Doktor parmağını rektumunuza yerleştirecek ve prostatı olağandışı şişlik açısından inceleyecektir. Bu prosedür ağrısızdır ve sadece bir veya iki dakika sürer. Çoğu erkek için utanç verici olsa da, yaygın bir prosedürdür.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir