Pervin Buldan’dan İktidara ‘Mahmur’ Tepkisi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari’de yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine yer alan Mahmur kampı çevresine yönelik operasyonuna tepki gösterdi.

“Zulmünüzden kaçıp Mahmur’a gidenler orada da hedef alındı” diyen Buldan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

“Bugün Kürt halkının yaşadığı her yerde Kürt halkını inkar edenler bir kez daha seçim dönemi yaklaşırken çatışmalı yola girmiştir. Bugün Mahmur’u, Şengal’i bombalayanlar, geçmişte Afrin’i bombalayanlar şunu bilmeli; Kürt halkının kazanımları kendi iradeleriyle elde edilmiştir. Mahmur Kampı Birleşmiş Milletler’e ait bir kamptır. BM buna izin vermemeli. Bu kamp Şırnak, Hakkari ve birçok yerden göç edenlerin toplandığı yerdir. Faili meçhul cinayetlerden kaçan insanların yaşadığı kamptır. Bu halk sizin zulmünüzden kaçıp oraya gitti. Ancak orada da sivil insanlar bir kez daha hedef alındı. ”

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyinde 1998 yılında Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan Mahmur kampının bulunduğu bölgeye hava operasyonu düzenlemişti.

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “Birlemiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesi çerçevesinde uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda hava harekatı yapıldığı” savunuldu.

TSK’nın Mahmur kampı çevresine yönelik hava operasyonunun ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün akşam operasyonlarımızı yaptık. Gerisi gelecektir” dedi.

Erdoğan ayrıca Fırat’ın doğusuna müdahale konusunda ‘yeteri kadar zaman kaybedildiğini, tek bir günlük gecikmeye dahi tahammül olmadığını’ kaydetti.

(Haber Kaos)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir