Pancar suyu detoksu kilo vermede etkili midir?

Detoks suyu kavramı, vücut sistemini temizlemek ve vücuttaki tüm toksinleri atmak için kullanılır. Bu süreç otomatik olarak fazla kiloları kaybetmeye yardımcı olur. Vücutta depolanan fazla yağın, sağlıksız beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarının bir sonucu olan toksinlerden başka bir şey olmadığı bilinir. 

Haber Merkezi / Bugün sizlere közlenmiş pancarla yapılan ve etkili bir sonuç için aç karnına tüketilmesi önerilen basit ve etkili pancar detoks suyundan bahsedeceğiz.

Neye ihtiyacın var?

  • 3 su bardağı su
  • 2 dal nane yaprağı
  • 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 misket limonu
  • 1/2 kavrulmuş pancar

Pancar detoksu suyu nasıl yapılır?

Bir karıştırıcı alın, suyu, nane yaprağını, elma sirkesini, limon küplerini ve pancarı ekleyin. İyice karıştırın ve 5-10 dakika dinlenmeye bırakın, süzün. Aç karnına 5 gün boyunca sürekli içilmesi önerilir.

Pancar detoksu suyunun faydaları;

Su içeriği zengin ve kalorisi düşük olan bu mevsimsel lezzet, aç karnına tüketildiğinde sağlıklı bir kilonun elde edilmesine ve korunmasına yardımcı olan protein ve lif içeriğiyle doludur. Bir Japon araştırmasına göre aç karnına vücudunuza 1 veya 2 yemek kaşığı elma sirkesi eklemek kilo vermenize yardımcı olabilir.

Ayrıca vücut yağ yüzdesini azalttığı, göbek yağını erittiği ve kandaki trigliseritleri azalttığı tespit edilmiştir. Nane bu detoks suyuna ferahlatıcı bir aroma verirken, limon suyundaki sitrik asit metabolizmayı hızlandırır, kalori yakar ve daha az yağ depolamanıza yardımcı olur.

(Görseller; istockphoto.com)

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir