Okulda çıkan yangında 20 çocuk hayatını kaybetti

Nijer’in Başkenti Niamey’de bulunan bir ilkokulda çıkan yangında 20 çocuk hayatını kaybetti. Yangının çıkış nedeni henüz belli olmazken, yetkililer yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haber Merkezi / Nijer’in Başkenti Niamey’de bulunan ve yaklaşık 2000 öğrencinin okuduğu bir ilkokulda çıkan yangında 20 çocuk hayatını kaybetti.

Yangında okul binası ve okul bahçesinde yapılan hasır kulübeler büyük hasar alırken, okul müdürü Oumarou Gounssa, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu bir felaketti” dedi. Gounssa, açıklamasının devamında, “Nijer’de bu güne kadar bir okulda böyle büyük bir yangın görmedik. Can kayıpları için gerçekten üzgünüz.” ifadelerini kullandı.

İki oğlu yangında ölen Elh Abass Souley, anne – babaların çocuklarının cesedinin iade edilmesini beklediklerini söyledi. Souley, yangın o kadar hızlı yayıldı ki itfaiyeciler olay yerine geldiğinde yangının sınıfları çoktan tahrip ettiğini belirtti.

Yangının çıkış nedeni henüz belli olmazken, yetkililer yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Nijer Ulusal Öğretmenler Birliği ise yaptığı açıklama ile okullardaki yetersiz koşullardan dolayı yetkililere tepki gösterdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir