Obsesif Aşk Bozukluğu Yaşadığınıza Dair İşaretler

Aşık olmak ile birine takıntılı olmak iki  farklı şeydir. Takıntılı olmak, karşınızdaki için korkutucu ve boğucu olabilir ve bu durum, sizin terapiye ihtiyacınız olduğunuzu da gösteren bir işarettir de.

Haber Merkezi / Bir tür obsesif kompülsif bozukluk olarak bilinen takıntılı aşk, bireyin bir kişiye takıntılı olması durumudur. İşte obsesif aşk bozukluğunu tespit etmek için takip etmeniz gereken bazı önemli işaretler.

Sürekli onu düşünmek

Ne yapıyor olursanız olun, çalışırken, televizyon izlerken, yemek yaparken, yemek yerken, hatta duş bile alırken onu düşünme durumu.

Sahiplenme

Biraz sahiplenmek, sahiplenilmek iyidir ve doğaldır. Ama karşınızdaki kişinin en yakın arkadaşları ya da ailesiyle vakit geçirmesinden bile hoşlanmıyorsanız, obsesif aşk bozukluğu yaşıyorsunuz demektir. Geri çekilme vakti!

Sürekli iletişim kurma isteği

Size sürekli mesaj atıyorsa, sizi arıyorsa, e-posta gönderiyorsa vb. anlarsınız. Sürekli iletişim halinde olma ihtiyacı normal değildir.

Unutulan dünya

Kişi birine takıntılıysa, etrafındaki herkesi unutmaya eğilimlidir. Çevresindekilerle, arkadaşları ve ailesi ile iletişim kurmazlar. Düzenli günler artık düzenli değildir.

Kontrol etme isteği

Nereye gidiyorsun? O kim? Neden telefonda bu kadar uzun konuştun? Kız arkadaşının evine gitmeye ne gerek var (veya erkek arkadaşının)? Onunla neden bu kadar sık ​​karşılaşıyorsunuz (aynı cinsiyetten ve sadece arkadaş olsanız bile)? Bu sorular sorulduğunda, kırmızı bayrak yukarı çıkmalı!

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir