Muğla: Vakıflar Hamamı

Vakıflar Hamamı; Muğla’nın Menteşe İlçesi, Müştakbey Mahallesi, General Mustafa Muğlalı Caddesi üzerinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Vakıflar Hamamı tarihi ve geleneksel bir Türk hamamıdır. Buraya hamam sefası yaşamak için geldiğinizde, ilk olarak size ait olan bir soyunma odasına girersiniz. Bu odada ihtiyacınız olan her şey mevcuttur. Yanınızda getirdiğiniz eşyalarınızı ve kıyafetlerinizi bırakıp peştemalınıza sarıldıktan sonra hamamın içerisine göbek taşının bulunduğu alana geçersiniz.

Bu alana girildiğinde ise göbek taşı sizi bekliyor olacak. Bu göbek taşı geleneksel Türk Hamamı’nın en başta gelen özelliğidir. Yine Vakıflar Hamamı’nda bir adet sauna, iki adet halvet, iki adet duş ve 13 adet ayrı kurna mevcuttur. Gelen misafirler onarla sunulan bütün bu seçeneklerden birini yada bir kaçını değerlendirebilirler.

İster Halvette sakince banyo yapıp, ister saunada terleyip; isterseniz de göbek taşında keyif yapabilirsiniz. Ayrıca Vakıflar Hamamı’nda kesecilerimiz tarafından kese de yaptırabilirsiniz. Muğla’ya gelip de Vakıflar Hamamı’nda keyif yapmadan ve keselenmeden geri dönmemenizi tavsiye ederiz. Yaklaşık 700 senelik olduğu sanılan Vakıflar Hamamı, günümüze restore edilmiş olarak hizmet vermektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir