Modern çağın mimarisine yön veren ’11 mimar’

Kültürümüz, gördüklerimizle şekilleniyor ve mimari bunun büyük bir parçası. Mimari tarzlar sadece toplumdaki bir değişikliği ifade etmekle kalmaz, aynı zamanda yeni düşünme yollarını da dikte ettirebilir. Modern çağın mimarları, bizi çevreleyen ve genel bakışımızı şekillendiren şehirlere güzellik getirmenin birçok yolunu buldular.

Haber Merkezi / Ortaya koydukları eserler ile meslektaşlarından bir kaç adım öne çıkmış on bir mimarı sizler için araştırdık…

Antoni Gaudi

La Sagrada Familia, bu mimarın en büyük eseridir. Bu mimarın tarzı Barok, Gotik, Mağribi ve Viktorya eklentili unsurlarla oldukça ihtişamlıdır. Başyapıtını görmek için Barselona’yı ziyaret edebilirsiniz.

Frank Lloyd Wright

Frank Wright, 20. yüzyıl mimarisini doğal çevreye uygun geometrik binalarla gerçekten değiştirdi. Manzarayı tamamlayacak, uyum sağlayacak ve aynı zamanda bireyselliklerini sergileyecek binalar tasarladı. Ünlü örneklerden biri New York’taki Guggenheim’dır.

Leoh Ming Pei

Çin doğumlu bu mimar, mirasını ve geometrik formlarını tek bir stilde birleştirmeyi başardı. Sıkıcı gelse de detaylara olan ilgisi inanılmaz. Binaları çevreye mükemmel bir şekilde uyarladı. Ünlü eserlerinden biri Louvre piramididir.

Zaha Hadid

Listemizdeki tek kadın ve modern mimarinin en büyük isimlerinden biri. Tarzı, fütüristik ve aynı zamanda çok sanatsal, hem kamu hem de özel binalar tasarlamayı başardığı için dünya çapında övgüyle karşılanmaktadır.

Oscar Niemeyer

Niemeyer, Brezilya’nın görünümünü kesinlikle değiştirdi. Zaha Hadid ve Frank Gehry gibi diğer büyük mimarlardan ilham aldı ve ABD’deki projelere katıldı. Bununla birlikte, Brezilya’ya dönmeyi ve zamanını Brezilya’nın görünümünü iyileştirmek için harcamayı tercih etti.

Santiago Calatrava

Calatrava, tüm binalarının biraz üstte olması ve dikkat çekmesi nedeniyle minimal ortamlarda hiçbir şey yapmıyor. Fütüristik bilim kurgu ve aynı zamanda göze çarpan dekorasyonların birleşimi, Santiago Calatrava’nın tarzının özellikleridir.

Philip Johnson

Philip Johnson yenilikçi biri değil, ancak popüler yaklaşımları benimsemeyi ve onları yeni ve alışılmadık bir şeye dönüştürmeyi başardı. Johnson’ın kendi evi postmodern tarzın güzel bir örneği.

Tom Wright

Burj Al Arab, Dubai’deki en tanınmış bina ve bu mimarın tek ünlü eseri. Büyük bir başarı gibi görünmese de, bu bina özel helikopter pistleri, tenis kortları ve nefes kesen manzarasıyla çok lüks.

Ludwig Mies van der Rohe

Minimalizm, bu Alman mimar tarafından kanıtlanmış. Malzemenin orijinal halini kullanmak ve onu bir işlev olarak kabul etmek çalıştığı ana ilkedir. Binaların güzelliğini gösterme yolu; akılcılık ve verimlilik.

Norman Foster

Bu İngiliz mimar, Frank Wright ve Mies’in ayak izlerini takip ediyor ve geometrik tasarımı yeni bir seviyeye taşıyor. Londra’daki Kornişon Gökdelen, üçgenleri ve küreleri birleştiren kreasyonlarından biridir. Bina, şehrin sembollerinden biri haline geldi ve bölgedeki gelecekteki binalar için trend oluşturdu.

Frank Gehry

Ünlü eserleri arasında Guggenheim Müzesi olan bir başka mimar. Gehry’nin şekil ve malzeme kullanımı, modern tasarıma yenilik getiriyor. Onun yarattığı çağdaş mimari, dünyanın dört bir yanından turistleri ve meraklıları kendine çekiyor. Metal kullanımı özellikle etkileyicidir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir