Meteoroloji’den Marmara Ve Ege İçin Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ile Ege Bölgesi için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. MGM, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olunmalı çağrısı da yaptı.

Haber Merkezi / MGM, yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Edremit Körfezi, İzmir, Aydın ve Kastamonu kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Ordu ve Şırnak çevrelerinin yağmurlu, Doğu Anadolu’nun doğusu, Rize ve Artvin’in iç kesimleri ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-75 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-80 km/saat), yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege’de güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerimizde hava durumu ise şöyle;

Marmara ve Ege Bölgesi

Marmara Bölgesi’nin az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Edremit Körfezi çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, yarın (Perşembe) bölgenin batısında güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklenirken, Ege Bölgesi’nin z bulutlu, zamanla kıyı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra İzmir ve Aydın kıyılarının hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Kuzey Ege’de güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi

Akdeniz Bölgesi’nin az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken, İç Anadolu Bölgesi’nin parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz’in parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyılarının yağmurlu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin yağmurlu, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, Şırnak çevrelerinin yağmurlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bu akşam saatlerinde Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-75 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin parçalı ve yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir