Meteoroloji’den Bir Çok İl İçin Sağanak Ve Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), aralarında Antalya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Hatay, Yozgat, Sivas, Kayseri, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Erzincan, Tunceli’nin de bulunduğu bir çok kent için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu. MGM, sağanak ve kar yağışın etkili olacağı yerlerdeki vatandaşlara olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı çağrısı da yaptı.

Haber Merkezi / MGM, tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Hakkari ve Şırnak dışında Doğu Anadolu, Mardin dışında Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Balıkesir, Muğla ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Antalya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Hatay’ın kuzeyi, Yozgat, Sivas, Kayseri, Trabzon, Rize ve Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum, Erzincan, Tunceli’nin kuzeyi ile Sivas’ın yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, kuzeybatı kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güney yönlerden, Marmara ile zamanla kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Marmara’da kuvvetli (30 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava durumu ise şöyle;

Marmara ve Ege Bölgesi

Marmara Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Balıkesir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam ve gece saatlerinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklenirken, Ege Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi

Akdeniz Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya, Isparta ve Burdur ile gece saatlerinden itibaren Adana ve Osmaniye ve Hatay’ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken, İç Anadolu Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz’in parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyorken, Orta ve Doğu Karadeniz’in parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon, Rize ve Artvin’in kuzey kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi’nin çok bulutlu, Şırnak ve Hakkari dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan ve Tunceli’nin kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyorken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, Mardin dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir