Menopozdan Sonra Kilo Almayı Nasıl Önleyebilirim?

Kadınlar, yaşları ilerledikçe, özellikle menopozdan sonraki yıllarda kilolarını koruması daha zor olabilir. Aynı kiloda kalmak veya fazla kilolardan kurtulmak için fiziksel aktiviteyi artırmaları ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekebilir.

Haber Merkezi / Kadınlar, özellikle yaşlandıkça, erkeklere göre daha az kaloriye ihtiyaç duyarlar. Bunun nedeni, kadınların doğal olarak daha az kas, daha fazla vücut yağına sahip olmalarıdır.

Yetişkin kadınlar günde ortalama 1.600 ila 2.400 kaloriye ihtiyaç duyarlar. Yaşlandıkça, aynı kiloyu korumak için daha az kalori almaları gerekir. Ayrıca, fiziksel aktiviteyi artırarak sağlıklı kiloyu koruyabilirler.

Yaşınıza ve aktivite seviyenize göre kaç kaloriye ihtiyacınız olduğunu öğrenin. Sağlıklı beslenmenin ve yeterli fiziksel aktivite yapmanın yolları hakkında doktorunuz konuşabilirsiniz.

Menopoz kilo kaybını nasıl etkiler?

Menopozdan sonra kilo vermek daha zor olabilir. Aslında birçok kadın menopozdan sonra ortalama 5 kilo almaktadır. Düşük östrojen seviyesi, menopozdan sonra kilo alımında rol oynayabilir.

Ancak kilo alımı, yaşlandıkça yavaşlayan metabolizmanız, daha az sağlıklı beslenme alışkanlığı ve daha az aktif olmanızdan da kaynaklanabilir. Ayrıca yaşlandıkça kas kütlesi kaybedersiniz, böylece daha az kalori harcarsınız.

Aktif kalmak ve sağlıklı yiyecekler tüketmek, kilo verme hedeflerinizi takip etmenize yardımcı olabilir.

Sağlıklı olmak veya kilo vermek için ne tür fiziksel aktiviteler yapmalıyım?

Düzenli olarak iki tür fiziksel aktivite yapmalısınız: aerobik ve kas güçlendirici aktiviteler. Aerobik aktiviteler (“kardiyo” olarak da bilinir) daha hızlı nefes almanızı ve kalbinizin daha hızlı atmasını sağlar. Koşma veya dans etme gibi aerobik aktiviteler sırasında, tüm vücudunuzu veya kol ve bacakların bir kombinasyonunu tekrar tekrar hareket ettirirsiniz.

Kilo vermemin en iyi yolu nedir?

Sağlıklı beslenmeyi artan egzersiz ile birleştirmek en iyisidir. Herhangi bir kilo verme programına başlamadan önce doktorunuz konuşun. Kilo vermeniz için en iyi yolu bulmak için sizinle birlikte çalışabilir.

Çevreniz ve yaşamınızın diğer bölümleri  kilo vermeyi zorlaştırabilir. Kilo almanıza, daha fazla uyumanıza veya stresle başa çıkmanıza neden olabilecek herhangi bir ilaç hakkında doktorunuzla konuşmak gibi kilo vermenize yardımcı olabilecek başka adımlar da atabilirsiniz.

Ne kadar hızlı kilo vermeye çalışmalıyım?

Hemen çok kilo vermek cazip gelebilir. Ancak yavaş yavaş kilo veren kadınların kilo verme olasılığı daha yüksektir. Hedefleriniz hakkında doktorunuz konuşun. Doktorunuz sağlıklı bir beslenme ve egzersiz planı geliştirmenize yardımcı olabilir.

Son not:

Düzenli egzersiz (fiziksel aktivite), kalp hastalığı ve felç de dahil olmak üzere birçok hastalık riskinizi azaltmanıza, ayrıca depresyon, tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon gibi bazı durumların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir kiloya ulaşmak veya bu kiloda kalmak, güç ve dayanıklılık oluşturmak için farklı türde fiziksel aktiviteler yapılmalıdır.

Çoğu kişi kilo vermek için doğru miktarda sağlıklı gıda alması gerekir. Artan egzersiz veya fiziksel aktivite kilo vermeye yardımcı olabilir, ancak sağlıklı yiyecekler (yağsız protein, kepekli tahıllar, sebzeler ve meyveler) seçmek, birçok insanın sağlıklı bir kiloya ulaşması için en iyi yoldur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir