Mavi Çay’ın İnanılmaz Faydaları

Mavi çay, adından da anlaşılacağı gibi, clitoria ternatea bitkisinin çiçeklerinden yapılan, mavi renge sahip bir içecektir. Mavi çay, kilo vermek, vücudu toksinlerden arındırmak, zihni sakinleştirmek, cilt dokusunu ve saç büyümesini iyileştirmek gibi harika faydaları nedeniyle son zamanlarda oldukça popüler bir içecektir.

Haber Merkezi / Bir fincan mavi çay hazırlamak için tarif oldukça basittir. Kurutulmuş limon otu ile birlikte biraz mavi çay çiçeği yapraklarını suda 5-10 dakika kaynatın. Bu bitkisel karışıma biraz bal ekleyin ve yemeklerden önce sıcak olarak tüketin. Mavi çay, sindirime yardımcı olmak ve kaliteli uykuyu desteklemek için yemeklerden sonra soğuk olarak da tüketilebilir.

Faydaları:

Sindirimi kolaylaştırır: Haftada bir veya iki kez aç karnına bir bardak mavi çay içmek, sistemde biriken toksinleri dışarı atar ve sindirim sağlığını büyük ölçüde iyileştirir.

Zihin sağlığı: Mavi çay aynı zamanda harika bir stres gidericidir, kaygı ve depresyon semptomlarını da hafifletir.

Kilo kaybını hızlandırır: Mavi çay, iştahı düzenlediği için kilo verme diyeti yapanlar için ideal bir içecektir. Abur cubur için zamansız istekleri frenleyen mavi çay, optimal vücut ağırlığını korumak için dikkate değer bir bitkisel içecektir.

Cilt sağlığını iyileştirir: Düzenli olarak bir bardak ılık mavi çay içmek, sindirilmemiş gıda parçacıklarını sistemden atarak mideyi, karaciğeri ve böbrekleri temizler. Bu da, vücudu içten temizler ve donuk cildi son derece aydınlatır, koyu lekeleri giderir.

Daha sağlıklı saçlar: Mavi çay, kafadaki kan dolaşımını arttırdığı ve dolayısıyla sağlıklı bir saç derisi sağladığı bilinen bir bileşik olan antosiyanin içerdiğinden saçlar için de mükemmeldir.

Diyabete iyi gelir: Her gün bir fincan sıcak mavi çay içmek, tip 2 diabeteli kişilerde sindirim süreçlerini kolaylaştırmanın yanı sıra, kan şekeri seviyelerindeki ani yükselmeleri önlemede harikalar yaratır.

Kalp sağlığına iyi gelir: Antihiperlipidemik bileşenlerle dolu mavi çay, kan dolaşımındaki kolesterol hacimini ve anormal derecede yüksek lipit/yağ seviyesini muazzam bir şekilde azaltır. Bu da, ateroskleroz, kalp krizi, arterlerdeki tehlikeli kan pıhtıları, damarlar ve hipertansiyon veya yüksek tansiyon gibi bir dizi kalp rahatsızlığı riskini azaltır.

Solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelir: Mavi çay, solunum rahatsızlıkları için potansiyel bir tedavi seçeneği olarak kullanılmıştır, soğuk algınlığı ve öksürük için bir tedavi yöntemi olarak kullanılmıştır.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir. Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir