Malatya’da Peş Peşe Depremler

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi  saat 17.02’de Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 

AFAD, depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi olduğunu belirtirken, derinliğini 6,72 kilometre olarak açıkladı. Deprem, Malatya’nın ilçeleri başta olmak üzere, çevre iller Diyarbakır, Adıyaman, Maraş ve Urfa’dan da hissedildi.

Yetkililerden açıklama

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada, “Vatandaşlarımız bu artçı sarsıntılardan sonra bir müddet dışarıda kalsınlar çünkü artçı sarsıntılar olabiliyor önemli büyüklükteki depremlerden sonra” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise depremin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya’mıza ve ülkemize geçmiş olsun.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Habertürk canlı yayınına bağlandı: “Pütürge ve çevresinde olumsuz bir ihbar yok. Can, mal ve yapılarla ilgili bize gelen ihbar yok. Şu anda iletişim kuramadığımız bir yer yok. Ama depremi baya hissettik.”

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

İlk depremin ardından saat 18.37’de peş peşe 3,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem daha oldu. 5,2’lik depremin ardından 24 sarsıntı kaydedildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir