Kütahya: Tavşanlı, Göbel Kaplıcaları

Göbel Kaplıcaları; Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kütahya’nın batısında Tavşanlı’nın güneybatısındadır. 

Kaplıcalara ulaşım karayolu ve demiryolu ile sağlanmaktadır. Kütahya 44 km., Eskişehir 128 km., İstanbul 400 km., Bursa 173 km., İzmir 384 km., Ankara 361 km., Antalya 431 km. uzaklıktadır.

Göbel Kaplıcaları, Bakanlar Kurulunun 16.12.2006 Tarih 2006/11354 Sayılı Kararı ile Termal Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir.

Akrototermal Sular grubuna giren Göbel Kaplıcaları’nın suyunun sıcaklığı 33,8 C derecedir. Suyun içerdiği mineral maddeler is, Bikarbonat, Kalsiyum, Magnezyum’dur.

Göbel Kaplıcaları suyu; Kas ve iskelet hastalıklarının tedavisinde, ortopedik operasyonlar sonrası uzun süre hareketsiz kalma durumlarında, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde, romatizma ve cilt hastalıklarının yanı sıra spor yaralanmaları ve açık yaraların kapanmasına da şifalı gelen kaplıca suyu, bulunduğu bol oksijenli doğa ortamı nedeniyle astım hastalarının tercihi konumundadır.

Göbel Kaplıcaları’nda belediyeye ait, 28 adet apart, 18 adet normal daire, toplam 126 adet yatak kapasitesine sahip tesis bulunmaktadır. Ayrıca 2 adet yarı olimpik yüzme havuz, 2 adet Türk hamamı, terleme odaları, kondisyon merkezi, dinlenme salonu, 20 adet özel banyo bulunmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir