Kovid 19 Tedbirleri Avrupa’da Birçok Ülkede Protesto Edildi

Avrupa’nın birçok kentinde birbiri ardına açıklanan yeni tip koronavirüs (Kovid 19) tedbirlerine karşı protestolar düzenlendi. Protesto gösterilerinde onlarca kişi gözaltına alınırken, protestolara katılanlar, “Sağlık hizmetleri için yapısal bir çözüm oluşturmayan özgürlüğü kısıtlayan önlemleri kınıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İtalya, Hırvatistan ve Kuzey İrlanda başta olmak üzere Avrupa’nın bir çok ülkesinde yeni tip koronavirüs (Kovid 19) tedbirlerine karşı protestolar düzenlendi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaklaşık 35 bin kişi kısıtlamaları protesto etmek için alanlara çıkarken, Hollanda’da da başta başkent Amsterdam olmak üzere bir çok kentte on binlerce kişi kısıtlamaları protesto etmek için alanlardaydı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 50 bine yakın gösterici, Kovid 19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle ülke genelinde 20 gün süresince uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına tepki gösterirken, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de toplanan 10 binden fazla kişi de, ülkedeki Kovid 19 tedbirlerini protesto etti.

Başta Hollanda ve Belçika olmak üzere göstericilerle güvenlik güçleri arasında yer yer çatışmalar çıktı. Çıkan olaylar sonrası onlarca kişi gözaltına alındı. Kısıtlamalara karşı yapılan protesto gösterilerinin devam edeceği düşünülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa’da artan vaka sayıları nedeniyle “çok endişeli” olduğunu açıkladı. WHO Avrupa Direktörü Hans Kluge, bölgede acil önlem alınmazsa Mart ayına kadar yaklaşık 500.000 kişinin koronavirüs nedeniyle ölebileceği konusunda uyardı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir