Kocaeli: Uzuntarla Tabiat Parkı

Uzuntarla Tabiat Parkı; Kocaeli’nin Kartepe İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 189 hektarlık alana sahiptir.

Uzuntarla Tabiat Parkı’nın, orman ve göl peyzajlarına sahip olması, doğal yapısının bozulmamış olması, kolay ulaşılabilir bir noktada yer alması, barındırdığı flora ve fauna elemanları ile Kartepe İlçesi için önemli rekreasyon potansiyele sahip alanlardan biridir.

Rekreasyonel kullanıma uygun topoğrafik yapısı, tam kapalı ve boylu meşe ağaçlarıyla kaplı yeşil dokusu, Sapanca Gölüne doğru güzel manzara açılımları ile günübirlik piknik yapmaya son derece uygun bir alandır.

Sahada görülen kuş türleri ağaçkakan, bülbül, saka, baykuş, kartal, serçe, bıldırcın, atmaca, doğan, şahin ve sığırcıktır. Memeli türleri ise tavşan, çakal, yaban domuzu, sincap, karaca, sansar, porsuk ve tilkidir.

Tabiat parkı içerisinde üst tabakayı oluşturan hakim bitki örtüsünü, dikim yoluyla getirilmiş olan ağırlıklı meşe olmak üzere, gürgen dere boyunca kayın ve ıhlamur oluşturmaktadır. Alt tabaka ise; kocayemiş, böğürtlen, funda, muşmula, eğrelti, geyik dikeni, kızılcık, üvez, çayırotları vb. türlerden oluşmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir