Kocaeli: Uzunkum Tabİat Parkı

Uzunkum Tabİat Parkı; Kocaeli’nin Kandıra İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 235,38 hektar alana sahiptir.

Tabiat Parkı, Karadeniz sahili manzarası ile halkın piknik yapabileceği, kıyı şeridi boyunca ve orman örtüsü içinde doğa yürüyüşü yapabileceği, fotoğraf çekebileceği veya balık tutabileceği ideal bir alandır.

Kuzey kesiminde Karadeniz’e sahil olan geniş ve uzun kumsala sahiptir. Alan içerisinde kum zambağı olarak bilinen soğanlı bir bitki türü olan ve nesli tehlike altında olan Pancratium maritimum yetişmektedir.

Uzunkum Mevkii, jeolojik açıdan farklı bir özelliğe sahiptir. Uzunkum Tabiat Parkının büyük bölümü çam ormanlarının oluşturduğu orman ekosistemidir.

Turizm ve rekreasyonel potansiyeli ve peyzaj bütünlüğü, bitki örtüsü, jeomorfolojik yapısı tarihi ve doğal güzellikleri, deniz kıyı ekosistemi ve seyir özellikleri bakımından potansiyel değerlere sahip olup bu kaynak değerlerinin geleceğe sağlıklı biçimde taşınabilmesi maksadıyla; tabiat parkı olarak belirlenmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir