Kocaeli: Suadiye Tabiat Parkı

Suadiye Tabiat Parkı; Kocaeli’nin Kartepe İlçesi ile Suadiye Beldesi karayolu üzerinde, Kartepe’nin eteklerinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 39,98 hektarlık alana sahiptir.

Suadiye Tabiat Parkı, zengin doğal bitki örtüsü, iklimi, ulaşım kolaylığı, günübirlik piknik ve konaklama olanakları ile zengin bir rekreasyon potansiyele sahiptir. Ayrıca Kartepe turizm merkezine yakın olması nedeni ile doğa turizmi açısından daha da önemli hale gelmiştir.

Tabiat Parkı’nda, doğanın cazibesi ile günübirlik piknik amaçlı kullanımlar ve yürüyüş, bisiklet gibi spor aktivitelerinin yapıldığı görülmektedir.

Saf kayın ormanı mevcut olduğu Tabiat Parkı’nda karaçam, göknar, kayın, kestane, gürgen, meşe, çınar, titrek kavak, eğrelti otu, sakız ağacı, orman sarmaşığı, ormangülü, ayı üzümü, çayırotları, akçakesme, böğürtlen, defne florası dikkat çekmektedir.

2 adet iki yaşamlı tür tespit edilen alanda, sürüngen türlerde bulunmaktadır. 45 kuş türünün olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, sahada memeli türlerde gözlemlenmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir