Kılıçdaroğlu’nun Hamlesi AK Parti’de Alarm Zilleri Çaldırmış!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartmak’ adına kanun teklifi değerlendiren Mehmet Ocaktan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun cesur bir hamle yaptığını söyledi.

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan’a göre iktidar cephesinden bu konuda atılacak herhangi bir adım, CHP liderinin hanesine yazılacak.

AKP’nin ana muhalefet partisinin teklifine ‘hayır’ oyu verip kendi teklifini getirebileceğini öne süren Ocaktan, bunu ‘riskli bir yol’ olarak niteleyerek şunları kaydetti:

“(…) Çünkü CHP, ’20 yıldır iktidardalar ama başörtüsü meselesini yasal güvenceye bağlamak akıllarına gelmedi. Ancak biz teklif verince akıllarına geldi’ diyerek seçim meydanlarını inletecektir.

Öyle anlaşılıyor ki bu hamle AK Parti’de alarm zilleri çaldırmış… Parti sözcüsü Ömer Çelik’in dün apar-topar yaptığı açıklamadan anlıyoruz ki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün başörtüsü konusunda önemli açıklamalar yapacakmış. Bu demektir ki AK Parti, Kılıçdaroğlu’nu izlemeye devam edecek…

2002’de iktidara geldiğinde ‘hukukun üstünlüğü’ özgürlükler ve insan hakları konusunda önemli adımlar atan AK Parti’nin neden şimdi otoriter istikamete dümen kırdığını anlamak ve anlamlandırmak gerçekten mümkün değil.

Mesela 20 yıllık iktidarında başörtüsü meselesini neden yasal bir güvenceye kavuşturmadı? Parlamentoda fazlasıyla sayısal çoğunluğa sahipti, elini tutan mı vardı ki bir kez olsun aklına gelmedi…

Kimse kusura bakmasın, şu saatten sonra bu konuda atılacak her adım Kılıçdaroğlu’nun hanesine yazılacaktır. Galiba esas mesele şu; eğer siyasette makuliyet çizgisini kaybederseniz, çaresiz bir şekilde hep başkalarının peşinden koşmak zorunda kalırsınız.”

Yazının tamamı için TIKLAYIN

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir