Kılıçdaroğlu’ndan ‘SPK’ Çıkışı: Görevden Almalar Yetmez

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Vekili ile bir kurul üyesinin görevden alınmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, görevden almaların borsa manipülasyonu ile ilişkili olduğunu işaret etti ve bunun yeterli olmayacağını söyledi.

Haber Merkezi / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Vekili Mutalip Ünal ile SPK Üyesi Ali Akay görevden alınması ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı.

Görevden almaların borsa manipülasyonu ile ilişkili olduğunu işaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“SPK’da görevden almalar yetmez. Tespit komisyonu bu süreçte borsada milletten ne çalındığını derhal belirlemeli, manipülatif operasyonlarla haksız zenginleşenlerin mal varlıklarına el konulmalı ve küçük yatırımcının zararı tazmin edilmelidir. Bunun altında hiçbir şeyi kabul etmem!”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, eylül ayında Sermaye Piyasası Kurulu’nu (SPK) uyararak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye tarihinin en büyük borsa manipülasyonlarına şahit oluyoruz. Küçük yatırımcıyı göz göre göre soyuyorlar. Piyasada küçük yatırımcılardan toplamda 5-5,5 milyar dolar çaldılar. SPK yetkilisi Bloomberg’e ‘sistemik risk’ yok diyor. Yalan söylüyorlar, sistematik risk var. Uyarmıştım, izliyorum demiştim.

Tek tek not alıyorum derken blöf yapmıyordum. Soyguncuları uyarıyorum. Fitil fitil burunlarından getireceğim. Milletin parası onların boğazına dizilecek! Buradan SPK’ya son kez sesleniyorum. Aklınızı başınıza toplayın ve görevinizi yapın. Manipülatör grupları hemen temizleyin. Tekrar ediyorum, son kez…”

Borsa’da manipülasyon soruşturması kapsamında daha önce beş kişi tutuklanmıştı. Bugün Resmi Gazete’de yer alan kararla Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili Mutalip Ünal ve Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi Ali Akay görevden alındı. Yerlerine Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili olarak Enver Usca, Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi olarak da Bülent Murat Haholu getirildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir