Kılıçdaroğlu’ndan Nebati’ye: Gece Gece Panikle Bana Yazmışsınız…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati arasındaki atışmalar devam ediyor. Kılıçdaroğlu: Rahat olabilirsiniz, milletimizin derdi çözülsün, tek laf etmem demiştim zaten.

Haber Merkezi / CHP Lideri Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada kredisini ödeyemeyen vatandaşların borçlarını, yüksek faizle tahsil etmeleri karşılığında varlık şirketlerine satan bankaları hedef aldı ve bu şirketlere ödeme yapılmaması için çağrıda bulundu.

Bu açıklamanın ardından iktidar dar gelirlilere destek paketini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’na, “Sayın @kilicdarogluk Anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız” ifadesini kullandı.

Bakan Nebeti’nin açıklaması sonrası Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Sayın Nebati, gece gece panikle bana yazmışsınız, gazetelerinize gece yarısı manşet değiştirtmişsiniz. Oysa rahat olabilirsiniz, milletimizin derdi çözülsün, tek laf etmem demiştim zaten. Yeni hedef EYT ve Öğretmenler olmalıdır. Haydi bakalım…” paylaşımı yaptı.

CHP liderinin paylaşımının ardından Nebati de Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Sayın Kılıçdaroğlu, bizim panikle yaptığımız hiçbir işimiz yok, sadece sizin rol kapma girişimlerinizi deşifre ediyoruz. 27 Temmuz’dan bu yana Adalet Bakanlığı’mız ile birlikte dar gelirli vatandaşlarımıza dönük devam eden çalışmalarımız kamuoyunun zaten malumudur. Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere EYT ve öğretmenlerimiz konusunda da ilgili bakanlıklarımızla koordineli çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Anlaşılan bizi yakından takip ediyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin.”

Ne olmuştu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün AK Parti iktidarının uyguladığı faiz politikalarının sonuçlarını anlattığı bir video paylaşım yapmıştı. Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım, bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın, sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ben. Ödemeyin” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu videosunun ardından NTV, hükümetin üstünde çalıştığı dar gelirlilere yönelik destek paketiyle ilgili bir haber yayımlamıştı.

Bu pakete göre 6 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu tasfiye edilecek. Bu haberin ardından Nebati, sosyal medyada Kılıçdaroğlu’nu etiketleyerek bazı mesajlar paylaştı. Bakanın ifadeleri özetle şöyle:

“Anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız.

Öte yandan bilmelisiniz ki kulislerden medet umarak rol kapmaya dönük her yeni manevranız, tüm milletimizde bir kez daha dejavu duygusuna sebep oluyor.

Altı boş vaatlerinizle yaptığınız “araba almayın” çağrınıza; makroekonomik dengelerimizi sağlamlaştıran Kur Korumalı Mevduat’a yaptığınız fütursuz saldırılara ve nice diğer çarpıtmalarınıza bugün bir yenisini daha eklemişsiniz. Şimdi de “borçlarınızı ödemeyin” diyorsunuz.

Bu açıklamalarınızı ne hikmetse daha bir gün evvel dar gelirli vatandaşlarımız için yakında 2 farklı destek paketi açıklayacağımızı, bu çalışmalarımızda son aşamaya geldiğimizi TV ekranlarında belirtmemizden hemen sonra aceleyle yapıyorsunuz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir