Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Muhalefet Olmayı Kabullenmişsin

Grup toplantısında videolarını gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, paylaşımında, “Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında videolarını gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile yanıt verdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, paylaşımda, “Şahıs, grup konuşması yapıyor; dakikalarca videolarımı gösteriyor. Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. ‘Oynatalım Uğurcuğum’ siyasetinde sana başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup konuşmasında, Irak ve Suriye tezkeresine hayır oyu veren CHP’yi eleştirerek, “Tezkerenin amacı sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridoruna izin vermemek ve saldırıları kaynağında kurutmaktır. Son tezkere oylaması öncesi HDP yöneticileri çıktılar ve CHP’ye bir çağrı yaptılar. Açıkça CHP tehdit edildi. Onurlu bir parti ve liderin çıkıp, ‘Siz kimsiniz bizi tehdit ediyorsunuz, kendi politikamızı kendimiz belirleriz’ diyerek ağzının payını vermesi gerekiyordu. Ama karşımızda artık böyle bir CHP söz konusu değildir.

Tezkereye ‘hayır’ oyu vereceklerini açıkladılar. Türkiye’yi Suriye’den dışlamak için ortaya attıkları ne kadar çirkeflik varsa soru olarak ortaya attılar. Biz sizin kimin kılıcını çaldığınızı biliyoruz ama siz kendinizi bu kadar belli etmeyin. Türkiye’nin en büyük ikinci partisi HDP’ye boyun eğdi. Yazık. Demokrasi ve milli güvenlik açısından ne kadar hazin bir tablo. Mustafa Kemal’in itleri diyenlerin dümensuyuna girdiklerini görmek bizim bile ağrımıza gidiyor. Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın.” demişti.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir video izletti. Erdoğan’ın izlettiği video içinde, Kılıçdaroğlu’nun Nisan 2019’da Ankara Çubuk’ta uğradığı linç girişiminin görüntülerinin de yer aldığı görüldü. Videodaki bu görüntülerin ardından, “Kemal Kılıçdaroğlu, 2023’te Türk milletinin zilleti tekrar reddedeceğini görecek ve tüm tehditleri için millete yeniden hesap verecektir.” denildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir