Kılıçdaroğlu Ve Akşener’den MB’nin Faiz Kararına Sert Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası’nın faizi indirme kararına sert tepki gösterdiler. Akşener, “Mutlu musun Sayın Erdoğan?” derken, Kılıçdaroğlu, “Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim” dedi.

Haber Merkezi / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın faizi indirme kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile karara sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, açıklamasında, “Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Merkez Bankası’nın faizi indirme kararının ardından, “Yanlıştaki inadının milletimizin her bir ferdine 1 saatteki maliyeti 3000 lira oldu. Mutlu musun Sayın Erdoğan?” açıklaması ile karara tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 15’e düşürdü.

Merkez Bankası enflasyondaki yükselişe rağmen faiz indirimlerine eylülde 100 baz puan ile başlamış, geçen ay ise piyasa beklentilerini de aşan 200 baz puanlık indirim gerçekleşmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir