Kılıçdaroğlu: Saray Da Sureti Haktan Görünenler De İyi Dinlesin…

İktidarın faiz politikasını eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Dünya faizleri yukarı çekiyor, Merkez Bankamız faizi indiriyor… Peki sonrasında ne oluyor? Türk Lirası’nın değeri düşüyor dövizin fiyatı artıyor. Erdoğan yoksuldan alıp varsıla veriyor” dedi.

Haber Merkezi / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı ve “saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin…” notunu düştüğü bir video ile iktidarın faiz politikasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Dünya faizleri yukarı çekiyor, Merkez Bankamız faizi indiriyor… Peki sonrasında ne oluyor? Türk Lirası’nın değeri düşüyor dövizin fiyatı artıyor. Erdoğan yoksuldan alıp varsıla veriyor” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Faiz artıran ülkeler, yatırımcıları ve dolayısıyla dövizi kendi ülkelerine çağırıyor. Faizi düşürenler de yatırımcıya ve dövize ‘gelme’ demiş oluyor. Açıkça söylemek gerekirse dışardan gelmesi zaruri olması gereken dövize ulaşmamızı bizzat Merkez Bankamız zorlaştırıyor. Dövizi kıt hale getiriyor.”

Merkez Bankası’nın düşük faiz oranıyla bankalara kredi verdiğini, bankaların da ucuza aldığı krediyi tüketiciye piyasa fiyatına sattığını belirten Kılıçdaroğlu, bunun sonucunu “Bankalar için yüzde 400 kâr artışı, sizler için sefalet. Erdoğan en savunmasız kitlenin, hayatta kalmak için kredi almak zorunda olan kitlenin son parasını da alıyor” sözleriyle paylaştı.

Bankaların, ödeme şansı kalmayan insanların borçlarını varlık şirketlerine sattıklarını savunan Kılıçdaroğlu, “Kârı yüzde 400 artmış o bankalar en garibanın borcunu tefeciye satıyor. Yeter ki kendi bilançoları düzelsin” diye konuştu.

“Bu sisteme su taşıyan hiç kimseyle masaya oturmam” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti.

“Benim derdim sadece saray iktidarıyla değil halkı fakirleştiren herkesledir… İster beşli çete olsun ister finans devleri, Bay Kemal için hepiniz aynısınız. Halkın ekmeğine dokunduysanız sizlerle oturmam. Sizlerle pazarlık yapmam. Sizin desteğinizi alacağıma siyaseti bugün bırakır giderim. Halktan çalınanı telafi etmem için önce sizin soyduklarınızı tahsil etmem lazım. Hiçbirinizin gözünün yaşına bakmayacağım.”

“Borçlarınız nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler, tehdit edecekler. Bunlar çetecidir, bunlar mafyadır, bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza göz koyanlardır. Sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım. Ödemeyin.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir