Kılıçdaroğlu İle Erdoğan Arasında ‘Başörtüsü’ Tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasında ‘başörtüsü’ tartışması devam ediyor. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun teklifine ilişkin çağrı yaparak, “Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi. Kılıçdaroğlu ise, “Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM düzenlediği grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifine değinen Erdoğan, “Bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele, verdiğimiz mücadele ve yaptığımız düzenlemeler sayesinde, hamdolsun artık kalmamıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Ya Kemal, doğru ol be! Yanına bir iki tane başörtülü bayanı alıp rozet takmakla bu işi çözeceğini mi zannediyorsun? Adam gibi dürüst ol! İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na çağrı yapan Erdoğan, “Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım. 5735 sayılı Anayasa değişikliği teklifini, kamuda çalışmayı da kapsayacak şekilde, aksi yönde düzenleme yapılamayacağı kaydıyla yeniden çıkartalım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından sosyal medyada paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu sözlere yer verdi:

“Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz.”

“Yeni Anayasa, yeni Meclis’in işi olacak”

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına yanıt verdi. Özgür Özel, şunları söyledi:

“Meclis’e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP’de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün Anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclis’in işi olacak.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir