Kılıçdaroğlu ‘Elektriksiz Bir Haftayı’ Paylaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elektriksiz geçen 7 gününü anlatan bir belgesel-video yayınladı. 9 dakika 17 saniyelik videoda Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesinin ardından yaşadıkları, yurttaşların desteği ve seçmen kesime yaptığı konuşmalar yer alıyor.

YouTube’da yayınlanan belgesel-videoyu Kılıçdaroğlu Twitter’dan “Ülkemin yoksulları, yok sayılanları için bir yola çıktım. Halkımızı aydınlığa çıkarma yoludur bu. Yedi karanlık gecede, mücadelemin sıradaki adımlarını düşündüm. Kolay olmayacak biliyorum. Ama şunu da herkes bilsin: Vatanı satanlarla mücadele sert olur” sözleriyle paylaştı.

Videonun açılışında Kılıçdaroğlu “Faturalarını ödeyemeyecek kadar yoksullaşmış, işe aşa, eğitime dahi adil bir şekilde ulaşamayan bir toplumdan refah çıkmaz. Dünyada da huzur olmaz. Temel ihtiyaçlar karşılanırsa adalet adalettir o zaman. Ancak o zaman ülkeler kalkınır, refah üretir. Devleti yönetenler ülke zenginliğini hakkaniyetli dağıtmak zorundadırlar. İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı adaletsizliğe karşı karanlıktayım. 4 milyona yakın abonenin elektriği kesilmiş Türkiye’de. Onların sesi duyulsun diye bu yola girdim. Bu bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelesidir. Benim kavgam işte bu adaletsiz düzenledir” diyor.

Sonrasında ise “Elektrik faturasını ödeyebilirim. Benim gelirim zaten fazlasıyla buna yetiyor. Ama sorun geliri olmayan ya da düşük gelirli ailelerin yaşadıkları. O sorunu çözmemiz gerekiyor” diye ekliyor. Videonun sonunda ise, “Birimiz karanlıktaysak hiçbirimiz aydınlıkta değiliz, geliyor gelmekte olan” notu yer alıyor.

Ne olmuştu?

Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik fiyatlarına gelen zamları protesto etmek için evine gelen faturayı 2 ay boyunca ödememiş, ardından da elektriği kesilmişti. Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu bir hafta boyunca karanlıkta oturmuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir