Kalp Hastalığı Olan Çocuklar Spor Yapabilir Mi?

Kalp hastalığı olan çocuklar spor yapabilir mi sorusuna verilecek cevap genellikle evettir. Aktif kalmak için spor yapmak, çocuğun fiziksel zindeliğini, kendine güvenini ve sosyal gelişimini artırabilir. Spor, doğuştan kalp hastalığı ile doğmuş olsun ya da olmasın çocuklar için iyidir.

Haber Merkezi / Doktorunuz, çocuğunuz için hangi sporların güvenli olduğu konusunda size tavsiyede bulunacaktır. Doğru spor türleri hastalığa bağlı olacaktır.

Bazı çocuklar için fiziksel aktivitede sınır olmayabilir. Ancak bazı çocuklar için futbol gibi temas sporları tehlikeli olabilir.

Kondisyonu artıran sporları genellikle kalp hastalığı olan çocuklar için iyi bir seçimdir. Bunlar;

  • Yüzme
  • Koşma
  • Bisiklet
  • Kürek
  • Tenis gibi.

Spor, çocuğunuzun sağlık geçmişinin gözden geçirilmesiyle başlayacaktır. Doktorunuz geçmiş operasyonlara, tedavilere, hastaneye yatışlara ve hastalıklara bakacaktır.

Doktor, ayrıca akciğerleri ve kalbi dinleyecektir. İşitme, görme, tansiyon ve refleksleri inceleyecektir. 

Doktorunuz, çocuğun, hangi sporları yapabilecekleri, nasıl oynamaları, kendilerini ne zaman ve nasıl sınırlamaları gerektiği ve spor yaparken ihtiyaç duyacakları her türlü güvenlik ağı konusunda, sizi bilgilendirecektir.

Fiziksel aktivite, kalp hastalığı olan çocuklar da dahil olmak üzere sağlık için hayati öneme sahiptir. Spor, ayrıca, egzersiz yaparken arkadaş edinme ve eğlenme fırsatı sağlar. Çocuğunuz spor yapmak istemiyorsa dahi aktif kalabileceği oyun türlerini teşvik edin.

Kalp rahatsızlığı olan bir çocuğun spor yapma (veya yapmama) kararı aile, çocuk ve onların doktorları ve diğer sağlık çalışanları arasındaki ortak bir karardır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir