Japonya’da çocuk intiharları 2020’de rekor kırdı

Haber Merkezi / Japonya’da çocuk intiharları 2020’de 479’a ulaşarak rekor kırdı. Bu, çocuk intiharı kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1980’den bu yana en yüksek rakam. Japonya’da gençler için ücretsiz bir intihar yardım hattı bulunuyor.

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın önleyici tedbirleri tartışmak için yaptığı bir panel toplantısında sunulan verilere göre, genç intiharların bir önceki yıla göre 140 artmış durumda.

2020’de Japon hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını nedeniyle Mart’tan itibaren ülke çapında okulların kapatılmasını talep etti ve ardından gelen olağanüstü hal, birçok okulun Mayıs veya Haziran ayına kadar kapalı kalmasına neden oldu. Ancak okulların kapatılmasının intihar artışıyla bağlantılı olup olmadığı net değil.

Bakanlık, düşük akademik performans ve gelecekteki kariyerlerle ilgili belirsizlik de dahil olmak üzere çocuk intiharının ana nedenlerinin aşağı yukarı aynı kaldığını söyledi.

Eğitim bakanlığı, her ilkokul ve ortaokul öğrencisine dağıtmayı planladığı tablet bilgisayarların çocukların ruh sağlığının izlenmesine yardımcı olacağını umuyor. Bakanlık, gençler için ücretsiz bir intihar yardım hattı hizmeti verirken, akıllı telefonu olan çocuk sayısının artması nedeniyle bir sosyal medya destek platformu hazırlıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir