İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Başbakan Olabilir Mi?

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Bilal Karaca, Meral Akşener’in “Başbakanlık” çıkışını hatırlatarak, “Merkez sağ/milliyetçi geçmişiyle bilinen bir ismin yaratacağı ek sinerji, İYİ Parti’yi şimdilerde sıkışıp kaldığı yüzde 17-20 bandından 30’lara doğru sıçratabilir. Akşener’i merkez sağın tartışılmaz lideri, seçimin mutlak galibi ve 67. Hükümetin Başbakanı yapabilir” ifadelerini kullandı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Bilal Karaca’nın değerlendirmelerini aktardı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda acele edilmesi gerektiğini düşünen Karaca, seçilecek ismin parlamento seçimlerine de etki edeceği görüşünü ifade etti.

İyi Parti lideri Meral Akşener’in “Başbakanlık” çıkışını hatırlatan Karaca, “Merkez sağ/milliyetçi geçmişiyle bilinen bir ismin yaratacağı ek sinerji, İYİ Parti’yi şimdilerde sıkışıp kaldığı yüzde 17-20 bandından 30’lara doğru sıçratabilir. Akşener’i merkez sağın tartışılmaz lideri, seçimin mutlak galibi ve 67. Hükümetin Başbakanı yapabilir” ifadelerini kullandı.

“Bu mesele, sadece Akşener ve İYİ Parti’nin meselesi de değildir” diyen Karaca, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin geleceğini ve bütün muhalefet blokunun başarısını belirleyecek bir gerçekliktir. 6’lı Masa’nın bileşenleri belli, bunların temsil ettiği kitlelerin sayısal gücü malum. CHP bir türlü yükselemiyor, Gelecek ve DEVA beklenen çıkışı yapamadı. Hitap ettiği seçmen potansiyeli bakımından iktidar değişimini sağlama konusunda umut vadeden tek parti, İYİ Parti görünüyor.

Kaldı ki; kamuoyu araştırmaları da göstermektedir ki, AK PARTİ ve MHP’den uzaklaşan seçmenin önemli bir çoğunluğu ya İYİ Parti’ye yanaşmaktadır, ya da bir süre sonra partisine geri dönmektedir. Yani, ancak İYİ Parti büyürse, AK Parti küçülebilmektedir. Bu çıplak gerçekliği artık sözde muhalif ‘akıldanelerin’ ve suret-i haktan görünen kamuoyu araştırmacılarının ama’sız, fakat’sız, açık seçik görmesi gerekir.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir