İşyerinde Tükenmişlikle Başa Çıkmanın Yolları

Pazartesi sabahlarından sırf iş nedeniyle mi korkuyorsunuz? Omuzlarınızdaki iş baskısı nedeniyle kendinize az zaman ayırdığınız için stresli misiniz? İş yerinde aşırı derecede tükenmiş olma ihtimaliniz yüksek.

Haber Merkezi / Stresli hissetmek, tükenmişliğin ciddi belirtilerinden biridir. Bu durum, işinizin artık profesyonel gelişiminize ve ihtiyacınıza uygun olmamasından kaynaklanabilir. İşinizi değiştirebileceğiniz bir noktada değilseniz, iş yerinizde tükenmişlikle başa çıkmanın bu yolları size kesinlikle yardımcı olacaktır.

Tatile çıkın

Programınızı ayarlayın, yöneticinizle konuşun ve rahatlamanıza yardımcı olacak bir yere seyahat yapın. Özellikle iş stresinizden tükenmişseniz tatil yapmak çok önemli. Gerekirse, bütün bir hafta izin almaktan çekinmeyin. Yöneticinize zihinsel sağlığınız için buna ihtiyacınız olduğunu açıklayın.

Hobi edinin

Uzmanlar, hayal kırıklığınız ve öfkeli duygularınız için bir hobi bulmanın, iş yorgunluğuyla başa çıkmanın harika bir yolu olduğunu öne sürüyorlar; aşçılık, yoga, dövüş sanatları, müzik v.b.

Farklı iş sorumlulukları

Mevcut işinizden oldukça sıkıldıysanız ve sizin için herhangi bir büyüme alanı olmadığını düşünüyorsanız, yöneticinizle bir pozisyon değişikliği veya sorumluluk değişikliği talep etmek için bir görüşme yapın.

Yaratıcı düşünme

İşinizi daha ilginç hale getirmenin yollarını bulun. İş arkadaşlarınızdan bir projeyi daha yaratıcı bir şekilde nasıl yapabileceğinizi düşünmelerini isteyin. Bir zorlukla karşılaştığınızda, işiniz otomatik olarak daha ilginç hale gelir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir