İşyerinde fark edilmenin 7 yolu

Hepimiz işte başarılı olmak istiyoruz. Sonuçta rahat bir hayata giden yol budur; iyi bir banka hesabı, geniş bir ev, lüks bir araba ve ihtiyacınız olan diğer materyaller. İşyerlerinde rekabet zamanla kat kat artmış ve işyerlerinde kolayca fark edilmek zorlaşmıştır.

Haber Merkezi / İşte tanınmanın başarının ilk adımı olduğu konusunda hiç şüphe yok. İşyerinde fark edilmek için mücadele ediyorsanız, bunu gerçekleştirmenin 7 yolu var. İşte size yardımcı olacak o yollar…

İnisiyatif alın

Kimsenin üzerinde çalışmak istemediği karmaşık bir konu veya proje var mı? Ya da patronunuzun haftalardır planlamaya çalıştığı ama uğraştığı bir şey mi?

Bunu yapmak için inisiyatif alın. Fark edilmenin harika bir yolu, kimsenin üstesinden gelmek istemediği, ancak yapılması gereken bir projeyi üstlenmektir.

İlişki kurun

Başarıyı elde edenlerin, insanları tanıyan insanlar olduğuna şüphe yoktur. Bu nedenle, ağ becerilerinizi geliştirmek çok önemlidir.

En küçük jestler bile size yardımcı olabilir – bir fincan kahve alıyorsanız, meslektaşınız için de bir tane alın. Ağ oluşturma, tamamen nezaket ve karşılıklı destek ile ilgilidir.

Etkinliklere katılın

Ofis etkinliklerine katılın. Ancak, sarhoş olmayarak sınırlarınız içinde olun. Kişisel ve profesyonel karasındaki sınırın azalmasına izin vermeyin.

İşi geliştirin

Daha fazla iş getirirseniz, kesinlikle fark edilirsiniz. Bir varlık olarak görülme şansınızı arttırmak sizi çevreleyen fırsatların farkında olun.

Takım oyuncusu olun

İş arkadaşlarınızın ihtiyaçlarına karşı tetikte olmak ve iş yükleri bunaltıcı olduğunda yardım teklifinde bulunmak, kendinizi bir takım oyuncusu olarak kabul ettirmenin en iyi yoludur.

Asla kimseyi kötülemeyin

İş arkadaşlarınızın veya arkadaşlarınızın arkasından konuşmayın, dedikodu yapmayın. Her ikisi de patronunuzun kulağına giden bir yol bulursa işinize veda edebilirsiniz. Dedikodu ve kötü konuşma sizi hiçbir yere götürmez.

Fikirlerinizi paylaşın

Fikirlerinizi patronunuzla paylaşmayı unutmayın. Fikirleriniz, ekibinizin yaptığı işi dönüştürebilir ve ekipteki rolünüzün daha önemli hale gelmesine yol açabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir