İstanbul: Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı

Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı; İstanbul’un Sarıyer İlçesi, Fatih Ormanı içinde yer almaktadır. Tabiat Parkı  111,85 hektarlık alana sahiptir.

Tabiat Parkı’na özel araçları ile gitmek isteyenler için, Maslak Büyükdere Caddesi’nden Sarıyer yönüne giderken Hacıosman-Bahçeköy kavşağından Bahçeköy yönüne sapıldığında yol üzerinde 2 km sonra solda yer almaktadır.

Tabiat Parkı’na direk giden herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmayıp, toplu taşıma araçları ile alana gidenler, Sarıyer, Tarabya ve Bahçeköy’e giden otobüs ve minibüsler ile veya Yenikapı-Hacıosman metrosu ile Hacıosman’a ulaştıktan sonra taksi ile alana ulaşabilirler.

Tabiat Parkı içinde yer alan bu alan sık ağaçlarla kaplıdır. Genel olarak yapraklı, yer yer de iğne yapraklı ağaçlardan oluşmaktadır. Yapraklı ve iğne yapraklı karışık meşcere oluşturan orman, genel olarak orta yaşlı bir orman görünümündedir.

Tabiat Parkı’nda Karaca, Kızıl Sincap, Yaban Domuzu, Çakal, Tilki, Tavşan, Kirpi, Köstebek, Sansar türleri gibi memeli türleri gözlemlenmiştir.

Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı, günübirlik ziyaretler için uygundur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir