İran, Galler’i Uzatmalarda Yıktı: 2-0

Katar’ın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası B Grubu karşılaşmasında Galler ile İran karşı karşıya geldi. Ahmed bin Ali Stadı’nda oynanan ve Mario Escobar’ın düdük çaldığı karşılaşmadan İran 2-0 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / İlk maçında ABD ile berabere kalan Galler son maçta İngiltere ile karşılaşacak. İlk maçında İngiltere’ye 6-2 yenilen İran ise ABD ile 3 puan mücadelesi verecek.

İran tribünlerinde Mahsa Amini’nin ölümü ve sonrasında yaşanan eylemlere yönelik semboller dikkat çekti.

Karşılaşmadan dakikalar

3. dakika maçın ilk tehlikeli pozisyonu yaşandı. Galler’de Williams ceza sahası dışından çok sert vurdu. Top az farkla auta gitti. 7. dakika Serdar Azmoun ceza sahası dışından şansını denedi. Galler kalecisi Hennessey topun kontrolünü sağladı.

12. dakika Galler gole çok yaklaştı. Connor Roberts’ın ortasında Kieffer Moore harika dokundu ancak Seyed Hosseini gole izin vermiyor. 16. dakikada savunmanın hatasını affetmiyor İran. Sardar Azmoun’un pasında Ali Gholizadeh İran’ı 1-0 öne geçirdi. (VAR incelemesi sonrası gol iptal edildi)

23. dakika Serdar Azmoun ceza sahası içine gelen ortada kafa vuruşu yaptı ancak sonuç çıkmadı. 45+4. dakika Ahmad Nourollahi ilk yarının son saniyelerinde şansını denedi. Bu pozisyondan sonuç gelmiyor.

52. dakika inanılmaz bir pozisyon daha kaçtı. Sardar Azmoun ceza sahasına girerken vuruşunu yaptı top direkten döndü. Dönen top İranlı oyuncularda kaldı. Bu kez Gholizadeh şansını denedi. Harika şut yeniden direkten döndü.

86. dakikada Galler kalecisi Hennessey, VAR müdahelesi sonrasında kırmızı kartla oyun dışında. Ramsey oyundan alınırken, Ward oyunda. 90+6. dakika Brennan Johnson ile etkile gelmeye çalıştı Galler. Ceza sahasında vuruşunu yaptı ancak top Hosseini’de kaldı.

90+9’da Rouzbeh Cheshmi ceza sahası dışından mükemmel bir gol atarak İran’ı 1-0 öne geçirdi. 90+11’de bu kez sahneye Ramin Rezaeian çıktı. Skoru 2-0’a getirdi. İran büyük sevinç yaşadı.

Stat: Ahmed bin Ali

Hakemler: Mario Escobar (Guatemela), Caleb Wales (Trinidad Tobago), Juan Carlos Mora (Kosta Rika)

Galler: Hennessey, Mepham, Rodon, Ben Davies, Roberts (Dk. 57 Johnson), Ampadu (Dk. 77 Allen), Ramsey (Dk. 87 Ward), Wilson (Dk. 57 James), Neco Williams, Bale, Moore

İran: Hossein Hosseini, Haji Safi (Dk. 77 Torabi), Mohammadi, Rezaeian, Majid Hosseini, Ezzatolahi (Dk. 83 Ali Karimi), Gholizadeh (Dk. 77 Jahanbakhsh), Noorollahi (Dk. 77 Cheshmi), Azmoun (Dk. 68 Ansarifard), Taremi, Pourilaganji

Goller: Dk. 90+8 Cheshmi, Dk. 90+11 Rezaeian (İran)

Kırmızı kart: Dk. 86 Hennessey (Galler)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir