Instagram, ‘Emziren Meme Ucu’ Film Afişi İçin Özür Diledi

Instagram, tasarımcının sansürden şikayet etmesinin ardından, Başrolünde Penelope Cruz’un yer aldığı ve Venedik Film Festivali’nin açılışını yapacak olan Madres Paralelas filminin ‘ucundan akan sütün olduğu kadın meme ucunu gösteren’ afişi kaldırdığı için özür diledi ve afişi geri yükledi.

Haber Merkezi / Instagram’ın bağlı olduğu şirket Facebook, İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar’ın yeni filmi Madres Paralelas’ın posterini “çıplaklığa karşı kurallarımızı çiğnediği” gerekçesiyle kaldırdığını açıklamıştı.

Tasarımcının sansürden şikayet etmesinin ardından Facebook, geri adım atarak afişi geri yükledi ve “Çıplaklığa karşı kurallarımızı çiğnediği için başlangıçta bu görüntünün birkaç örneğini kaldırdık. Ancak sanatsal bir bağlam içerdiği sürece çıplaklık konusunda bazı durumlarda istisna gösterebiliriz. Bu nedenle, Almodóvar’ın filminin afişinin paylaşıldığı gönderileri geri yükledik ve bunun neden olduğu kafa karışıklığı için özür dileriz” açıklamasında bulundu.

Facebook ve Instagram’ın çıplaklık konusunda uzun süredir devam eden kuralları var ve önceki yasaklar, birçok sanatçı ve ünlü tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ayrıca, yasağın erkek meme uçlarını içermediği için bu platformlar geçmişte eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

 

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir