İmamoğlu’ndan ‘Cumhurbaşkanlığı Adaylığı’ Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram dolayısıyla gittiği Rize ve Artvin’den bugün memleketi Trabzon’a geçti. Trabzon’da programı öncesinde konakladığı otelde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. İmamoğlu’na gazeteciler ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla’ ilgili soru yöneltti.

İBB Başkanı İmamoğlu yanıtında, “Benim gündemimde yok. Gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var” dedi. İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“…Türkiye’deki bütün olumsuzluklar, ekonomiden yönetim biçimine, eğitimden işsizliğe, birçok konuda toplumun rahatsızlığı ya da memnuniyetsizliği yüzde 70-75-80 oranlarında. Böyle bir sorun yumağı içinde olan ülkede değişimin olmaması mümkün değil.

Değişimi motive edecek, umutlandıracak olan da muhalefet blokudur. Muhalefet bloku da üzerine düşeni yapmaktadır. 6’lı masanın tarihi birlikteliği ve bunun genişlemesi mümkün yolculuğu şu an Türkiye için umut ışığıdır. Tekrar demokratikleşme daha güçlü bir demokrasiye sahip olma, yüzyıllık Cumhuriyet’in demokrasiyle taçlanması bu masanın ana hedefi. Bizler de buna hizmet ediyoruz.

“İBB Başkanı ülkenin sorunlarına hassasiyet göstermeli”

…İstanbul her yönüyle lokomotif bir kent. Dolasıyla duyarsız bir İstanbul ya da konulara hiç müdahil olmayan İstanbul ya da hiç konuşmayan ağzını bıçak açmayan bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tasvip edilmez. Bu doğru bulunmaz. 16 milyon insanın tarihi bir oyla seçtiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye’deki birçok konuya hassasiyet göstermek, destek olmak, doğruları güçlendirme konusunda karakterli adım atmak mecburiyetindedir. O sorumluluk bilinci bende üst düzeyde var.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusu

…Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesi benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Tarif edemeyeceğim seviyede var. Bu değişime hepimizin ihtiyacı var. Örneğin en başta sorun yaşayan kişi benim. Burada İBB’nin engellendiği ya da sıkıntı, zulüm çektiği problemler diye sıralasam 150 yetmez. O bağlamda Türkiye’deki değişime bu ülkedeki kamu yöneticilerinin ihtiyacı var. Bu ülkenin belediye başkanlarının ihtiyacı var. Samimiyetle söylüyorum ki; AKP’li belediye başkanlarının bile ihtiyacı var.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir