İhtiyacın Olan Tek Egzersiz Yürüyüş: İşte Nedeni

Kilo vermek ve sağlıklı olmak için çok sayıda egzersiz denemiş olabilirsiniz. Ancak, bu egzersizler oldukça zaman alır ve aynı zamanda oldukça fazla çaba gerektirir. Uzun bir iş gününün sonunda, spor salonunda ter atmak yerine yatakta oturup sıcak bir fincan kahve yudumlamak isteyebilirsiniz.

Haber Merkezi / Ya size günlük antrenmanınızı, önceden belirlenmiş ve gün içerisinde kolayca yerine getirebileceğinizi söylersek? Yürüyüş, formda kalmanıza ve kilo vermenize yardımcı olabilecek herhangi bir ekstra çaba göstermeden her gün uygulayabileceğiz çok yönlü bir egzersizdir. Aslında, yapmanız gereken tek şey yürümek, işte nedeni:

Tempolu yürüyüşün normal yürüyüşe göre harikalar yaratabileceğini hatırlamak son derece önemlidir. Fiziksel herhangi bir sağlık sorunu olmayanlara uzun veya kısa mesafe yürümeye karar verdiğinde hızlı yürümeleri şiddetle tavsiye edilir.

Yürüyüşün fiziksel sağlığı ve sağlıklı kiloyu korumanın yanında, kalp hastalığı, felç, yüksek tansiyon, kanser ve tip 2 diyabet dahil olmak üzere çeşitli durumların önlenmesi veya yönetilmesini içeren sayısız faydası vardır. Yürümek, kasları ve kemikleri güçlendirdiği için ayrıca egzersiz yapmaya ihtiyaç duyulmaz.

Yürüyüş, vücudun tüm büyük kas gruplarını çalıştırdığı için, daha iyi kondisyon ve bağışıklık sistemi ile daha iyi işleyen kardiyovasküler fonksiyona yardımcı olur.

Egzersizin faydaları sadece fiziksel yönlerle sınırlı değildir, aynı zamanda stres seviyesinde azalma, bilişte, hafızada ve uyku kalitesinde iyileşme ve daha iyi düşünme gibi zihinsel avantajları da içerir. Araştırmalar ayrıca yürümenin benlik saygısını yükselttiği ve ayrıca kaygı seviyesini de azalttığını ortaya koymuştur.

Sanılanın aksine yürümek monoton bir eylem değildir. Kişi çeşitli şekillerde yürümeyi içeren yeni hobiler edinebilir.

Yürüme, yalnız veya bir eş, bir grup arkadaş, çocuklar veya komşularla birlikte yapılabilecek bir egzersizdir. Bu, kendinizle ilgili sorunları çözmenize ve çevrenizdekilerle olan ilişkinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Mevcut teknoloji, akıllı saatler, akıllı telefonlar ve benzeri diğer cihazlar, bir günde atılan adım sayısını takip etmeyi kolaylaştırdı. Kesin rakamlar her zaman elinizin altında olduğunda, bir çok insanın günlük hedefi olan on bin adımlık hedef öncelikli amacınız olur.

Ancak, bu rakam, reklam gibi çeşitli nedenlerle popülerlik kazanmıştır; yuvarlak bir rakam ve hatırlanması kolay. Ancak, araştırmalar, günlük bunun yarısının başarılması dahi yürümenin tüm faydalarının elde edilmesine yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir