Hyundai Genesis G70 2018

Haber Merkezi / G90 ve G80 modellerinden oluşan yelpazesini orta boyutlu sedanı G70’i piyasaya sürerek genişleten Koreli otomobil üreticisi Hyundai, G70’i dört ve altı motor seçenekleriyle sunuyor. Lüks sedan, paket ve motor kombinasyonuna göre isteğe göre arkadan veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek.

G70, böylece Mercedes-Benz C-Serisi, BMW 3-Serisi ve Audi A4’ün yer aldığı spor sedan segmentinde mücadele etmek amacıyla çıkarıldı. 4,683 mm uzunluğa ve 2,834 mm aks mesafesine sahip olan G70, aks mesafesi konusunda Alman üçlüden sadece C-Serisi’nin gerisinde kalırken uzunluk anlamında yalnızca BMW 3 Serisi’ni geçiyor.

G70 oldukça geniş bir motor yelpazesine sahip. Benzin kanadında 2.0 litrelik I4 (252 bg, 352 Nm) ve 3.3 litrelik V6 (370 bg, 510 Nm) sunan marka, Kia Stinger’da görülen 2.2 litrelik turbo dizel (202 bg, 440 Nm) ünite ile de satın alınabiliyor.

G70 ailesinin en hızlısı olan Sport 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaşabiliyor. Genesis, G70 Sport modelinde kalkış kontrolü, dinamik tork yönlendirme ve limitli kaymalı diferansiyel gibi özellikler olduğunu belirtti.

Değişken oranlı yönlendirme sistemi ve ayarlanabilir süspansiyon da sunan sport paketinin tüm G70 modellerinde sunulmaktadır.

Görünüme gelirsek, Genesis G70’in çok orijinal göründüğünü söyleyemeyeceğiz. Ön bölüm Mazda modellerini andırırken arka kısım bir önceki nesil Hyundai Accent’e benzerlik gösteriyor.

Yine de bu durum aracın iyi görünüme sahip olmadığı anlamına gelmiyor – G70 kesinlikle bakması keyifli bir spor sedan. Sahibi olan Hyundai’in izlerini taşıyan kabinde ise Genesis, kullanışlılık odaklı hareket etmiş.

Merkezi konsolun tepesinde yer alan 8″ boyutlu bilgi eğlence sistemi ekranı Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğuna sahip. Genesis, G70’in “Kakao’nun yapay zeka programı ‘Kakao I’i kullanarak Kore’deki sunucu bazlı ilk ses tanıma teknolojisini sunduğunun” altını çizdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir